Iš kairės – R. Janickas, D. Sližytė, G. Macijauskaitė, N. Vadapalienė, rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas.

Aktualijos, Naujausi

Pedagogams – gražiausi žodžiai ir padėkos

Arvydas PĖŠINA

Penktadienį išskirtinio dėmesio sulaukė rajono mokytojai. Po iškilmių, skirtų Tarptautinei mokytojų dienai pažymėti, mokyklose, mokinių ar mokyklos svečių vestų pamokų, pedagogai rinkosi į Kultūros centrą, kur juos ieškoti savojo mokytojo ragino renginio vedėjai – Senamiesčio progimnazijos mokiniai.

Prie įėjimo į žiūrovų salę Senamiesčio progimnazijos auklėtiniai svečiams dalino pačių pagamintus skirtukus knygoms su mokyklos, mokslo ir išminties simbolio – Pelėdos atvaizdu. Salėje susirinkusius pasitiko progimnazijos pradinukų choras. Po trumpų filmukų peržiūros buvo pagerbti geriausi rajono mokytojai – Jono Basanavičiaus gimnazijos chemijos mokytoja metodininkė Gražina Macijauskaitė, Meno mokyklos Muzikos skyriaus dainavimo ir fortepijono mokytoja Dalia Sližytė ir Sporto centro krepšinio skyriaus sporto mokytoja metodininkė Nijolė Vadapalienė.

G. Macijauskaitė apdovanota už tai, kad jos vedamos pamokos pasižymi tradiciškumu ir inovacijomis, ugdymo turinys perteikiamas veiksmingais ir moderniais darbo metodais. Mokytoja išskirtinį dėmesį skiria gamtos mokslų teorijos ir praktikos dermei užtikrinti: organizuoja gamtamokslių savaites įtraukdama pagrindinių mokyklų bendruomenes, kviečia svečius – profesionalus, skaityti paskaitų, auklėtinius skatina dalyvauti įvairiuose konkursuose ir olimpiadose.

D. Sližytė Meno mokykloje dirba nuo 1994 m. Jos auklėtiniai noriai tęsia mokslą išplėstinio ugdymo programoje, sėkmingai įstoja ir studijuoja konservatorijose bei aukštosiose mokyklose. D. Sližytės ugdytiniai yra tapę respublikinių, tarptautinių konkursų ir festivalių laureatais, aktyviai koncertuoja rajono renginiuose, reprezentuoja rajoną bei mokyklą. Geriausi jos mokiniai apdovanojami Ukmergės rajono savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo piniginiais prizais. Mokytoja yra ne vienos respublikinės vertinimo komisijos narė.

Sporto mokytoja metodininkė N. Vadapalienė centre dirba nuo 1978 m. Jos ugdytiniai įvairiose šalies varžybose laimėjo prizines vietas, ne viena mergina žaidžia Lietuvos moterų aukščiausios lygos komandose, šalies rinktinėse. Pakviestos N. Vadapalienės aukšto lygio sportininkės aktyviai dalyvauja keliant merginų krepšinio meistriškumo lygį Ukmergės rajone, noriai dalinasi įgytomis žiniomis ir įgūdžiais. Lietuvos krepšinio rinktinėms atstovavo ir atstovauja 8 sporto mokytojos auklėtinės.

Mokytojo dienos proga Kultūros centre vykusio renginio metu Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos raštais buvo apdovanoti 10 rajono pedagogų, 30 mokytojų – savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo padėkomis.

Rajono meras Rolandas Janickas padėkos raštus skyrė 16-kai pedagogų, juos įteikė pats anksčiau nuvykęs į ugdymo įstaigas.

Ilgametis „Šilo“ mokyklos direktorius Leonas Žuklys apdovanotas Mero padėkos ženklu. Nuo 1978 m. rajone dirbęs pedagogas 1988-ųjų pavasarį paskirtas vadovauti tuo metu moderniausiai mokyklai Ukmergėje – 6-ajai vidurinei, kuri priduota eksploatuoti 1988 m. vasarą kartu su plaukimo baseinu. Įstaigoje tuo metu mokėsi 945 mokiniai, dirbo 50 mokytojų. Direktorius skatino mokyklos bendruomenę įsijungti į projektinę veiklą. Vadovaujant L. Žukliui pasirašyta ne viena bendradarbiavimo su įvairiais partneriais sutartis, vyko prasmingos partnerystės veiklos (atsodinamas miškas, mokyklos teritorijoje pasodinta vaismedžių, įrengtos Sporto centro patalpos, kuriose gali žaisti mokyklos mokiniai, nuo 2001 m. užmegzta draugystė su Lenkijos Tarnowo Podgorne Europos integracijos gimnazija ir kt.).

Sveikindamas mokytojus rajono meras R. Janickas sakė, kad aplankė daug kolektyvų, nors, deja, ne visur suspėjo. Tačiau būdamas ugdymo įstaigose pastebėjo, kad jų bendruomenės yra kūrybiškos, visur jaučiama mokyklos dvasia. Ir vis daugiau šypsenų pedagogų veiduose. „Nes emocija, kurią nešate vaikams, yra labai svarbi. Nesustoti ir, svarbiausia, prisiminti, kad labai svarbūs šalia stovintys, šalia esantys“, – teigė rajono vadovas.

Renginio metu buvo ir siurprizų. Dviejų lopšelių-darželių – „Žiogelis“ ir „Nykštukas“, kolektyvai buvo apdovanoti nešiojamaisiais kompiuteriais už ekologinio maitinimo diegimą. Už šią veiklą Seimo narys Juozas Varžgalys įteikė žemės ūkio ministro Andriaus Palionio padėkas ir ugdymo įstaigų vadovėms – Birutei Jucevičienei, vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ direktorei, bei buvusiai vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorei Angelei Liausienei.

Po iškilmingo minėjimo Nacio-nalinio Kauno dramos teatro aktoriai parodė spektaklį „Vasarvidis“ pagal Viljamo Šekspyro pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“.

AUTORIAUS nuotraukos

L. Žukliui įteiktas Mero padėkos ženklas.

Dainuoja moksleiviai.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • K :
    O kur tortas?
  • Rinkejas :
    O ko ten Agnė visur lenda, Mero neužtenka :) Galvoja lindimas visur padės laimėti ri kimus, nei velnio ;)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas