Dėl viršininko taurės varžėsi 5 komandos.

Naujausi, Sportas

Daugiakovės varžybose stiprinami profesiniai įgūdžiai

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Artėjant Angelų sargų dienai Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai surengė tradicines daugiakovės varžybas viršininko taurei laimėti. Varžybų tikslas – stiprinti pareigūnų profesinės taktikos įgūdžius, komandinį darbą, skatinti bendradarbiavimą ir bendravimą su jaunaisiais policijos rėmėjais.

Varžybose dalyvavo penkios komandos. Komandą sudarė trys pareigūnai ir du jaunieji policijos rėmėjai.

Jau tapo įprasta, kad kiekvienose varžybose atsiranda naujovių ir iššūkių. Po teorinių žinių ir šaudymo įgūdžių patikrinimo, kurie vyko Policijos komisariate, teko sėsti į automobilius ir skubėti į iškvietimus. Gavę nuorodas – koordinates, dalyviai skubėjo jas iššifruoti ir vyko į nurodytas vietas. Čia varžybų dalyvių laukė inscenizuoti įvykiai. Iš patalpos, pilnos dūmų, pasinaudoję įranga, komandos nariai gelbėjo „žmones“ – turėjo išnešti lėles. Kitas iškvietimas buvo į butą, kuriame, kaip įtariama, buvo įvykdyta žmogžudystė ir apiplėšimas. Pareigūnai privalėjo fiksuoti įvykio vietą, priimti sprendimus, pastebėti ir sulaikyti plėšiką. Dar viena inscenizuota užduotis – smurtas artimoje aplinkoje.

Orientacinė rungtis surengta Ukmergės piliakalnio papėdėje. Dalyviai, gavę užduotį su užuominomis, turėjo surasti daiktus: pinigus, paslėptus aukščiausioje Ukmergės vietoje; lagaminėlį, paslėptą žemiausioje vietoje po „vilko pėda“ (t. y. šulinyje); ginklą, paslėptą po Vytauto gatve. Užduočiai įvykdyti reikėjo ir sumanumo, ir greičio, ir bendravimo komandoje.

Susumavus visų rungčių rezultatus buvo paskelbti nugalėtojai. Pirmą vietą laimėjo Reagavimo skyriaus pareigūnai Silvija Zeleva, Vaidas Prėnys, Meinardas Bagdonavičius bei dvi jaunosios policijos rėmėjos – Jono Basanavičiaus gimnazijos gimnazistė Augustė Rutavičiūtė ir Antano Smetonos gimnazijos gimnazistė Ieva Leiputė.

AUTORĖS nuotraukos

Nugalėtojų komandą apdovanojo Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas.

Lagaminėlis buvo ištrauktas iš šulinio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas