Šventinę popietę pareigūnus lydėjo gera nuotaika.

Aktualijos, Naujausi

Profesinė šventė subūrė policijos bendruomenę

Nijolė STUNDŽIENĖ

Spalio 2-ąją policijos pareigūnai tradiciškai minėjo profesinę šventę – Angelų sargų dieną. Į gražų renginį tądien susibūrė ir rajono Policijos komisariato darbuotojai, veteranai, ir juos pasveikinti atvykęs gausus būrys svečių. Šventėje skambėjo šilti ir jautrūs žodžiai, nuoširdžios padėkos, pasakoti įvairūs nutikimai, liejosi svajingos melodijos, šokio ritme sukosi uniformuotų pareigūnų poros.

Šventę pradėjęs rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas padėkojo kolektyvui už atsidavimą savo darbui. „Esame vieningi kaip šeima“, – sveikindamas kolegas pasidžiaugė vadovas.

Pasak renginį vedusios Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistės Astos Krogertienės, gyvenime, matyt, visi žmonės turi savo atskaitos taškus, o pareigūnams tai – spalio 2-oji. Tądien įvertinami nuveikti darbai, pagerbiami geriausieji, susimąstoma apie pasirinkto kelio prasmę.

Taigi, profesinės šventės proga buvo išdalinta nemažai apdovanojimų. Vilniaus apskrities VPK viršininko Sauliaus Gago įsakymu pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“ įteiktas komisarui Virgilijui Komičiui. Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu apdovanotas viršila Aurimas Kostikas. Renginio metu perduotos ir Vilniaus apskrities VPK viršininko vardinės dovanos – stiklinės angelų statulėlės. Jas pelnė komisaras Tomas Zimblys, komisaras inspektorius Alius Rasimavičius, inspektoriai Aušra Čiapienė ir Osvaldas Novikas bei komisarė Daiva Šatienė.

Sveikinimo žodį tarė ir rajono vadovai. Policijos dienos proga už gerus darbo rezultatus užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, formuojant saugią aplinką rajone, vykdant prevencinį darbą pareigūnams įteiktos mero Rolando Janicko padėkos.

Jau tradicija tapo, kad Angelų sargų dieną rajono Policijos komisariatas padėkoja ir gyventojams, padėjusiems išaiškinti nusikaltimus ar savo pilietiškais veiksmais užkirtusiems kelią galimoms nusikalstamoms veikoms. Šįkart prisimintos net septynios istorijos, kurias, renkant pilietiškiausią asmenį, siūlė patys pareigūnai.

Apie vieną iš įvykių papasakojo vyriausiasis patrulis Vaidas Prėnys: „Buvo karšta vasaros diena. Prie LIDL prekybos centro esančioje aikštelėje, užsitrenkus automobilio durelėms, viduje liko du – trejų ir nė metukų neturintys – vaikai. Pasimetusi vairuotoja iškvietė policiją, aplink automobilį, kurio užvedimo rakteliai buvo salone, susirinko minia žmonių. Kai kurie bandė daužti langą, bet nepavyko. Kiti piktinosi žiopla mama, aiškino, kaip ji galėjo vaikus palikti vienus ir pan. Moteris, matydama verkšlenančius mažuosius, nežinojo, ko griebtis. Policijos pareigūnai neskubėjo daužti lango, bet pabandė susisiekti su raktų meistru Gerimantu Bareikiu. Šis tuo metu namuose pjovė žolę, bet, sužinojęs, kas nutiko, pažadėjo tuoj atvažiuoti. Ir išties, maždaug po 10-15 minučių, metęs savo darbus, Gerimantas jau buvo automobilių aikštelėje. O dar po poros minučių laiminga mama jau laikė ant rankų savo vaikučius. Automobilis liko nesuniokotas. Kai meistro paklausėme, kiek esame skolingi, jis pareiškė, jog jokio atlygio nereikia, ir greitai išskubėjo, tikriausiai grįžo prie savo kasdienių darbų. Aišku, lengviausia būtų buvę paimti kirvį ir iškapoti langą, bet kaip į tai reaguotų vaikai, tik dar labiau išsigąstų…“

Už šį poelgį ukmergiškiui G. Bareikiui nuspręsta skirti pilietiškiausio žmogaus nominaciją.

Dar vienas apdovanojimas atiteko Laurui Gasiūnui, jaunajai policijos rėmėjai Adelei Varnaitei ir policijos rėmėjui Tautvydui Šikšniui.

Renginį vedusi A. Krogertienė supažindino su šio trejeto pilietišku poelgiu: „Birželio 30-ąją, apie 15 valandą, Lauras, Adelė ir Tautvydas, būdami prie Mateikiškių tvenkinio, pastebėjo važiuojantį automobilį, kuris vėliau įklimpo. Išlipęs vairuotojas, kuris, kaip pastebėjo jaunuoliai, buvo neblaivus, prašė padėti. Transporto priemonę ištraukė netoliese dirbęs traktorininkas. Vairuotojas vėl sėdo prie vairo. Tačiau jaunieji ukmergiškiai nutarė tam sutrukdyti, paskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu 112, pranešė apie įvykį ir sekė, kur važiuoja minėtasis automobilis. Sėkminga jaunimo ir policijos pareigūnų operacija baigėsi gerai – neblaivus vairuotojas buvo sulaikytas.“

Padėkų už pilietiškumą nusipelnė ir rajono Policijos komisariato pareigūnai – vyriausiasis patrulis V. Prėnys bei vyriausioji tyrėja Daiva Šatienė, kurie ne tarnybos metu taip pat sustabdė du neblaivius vairuotojus.

Liepos 27-ąją, apie 21.20 valandą, Vaidas, būdamas Bugenių gatvėje, išgirdo, kaip didelėmis variklio apsukomis važinėja kažkokia transporto priemonė. Pareigūnas pamatė raudoną automobilį, kuris ėmė staigiai stabdyti, užblokuodamas ratus, o paskui vėl padidino greitį ir pasuko į Malkų gatvę. Vaidas nutarė pasekti įtartiną vairuotoją ir apie tai pranešti savo kolegoms. Minėtąjį automobilį pareigūnai surado Pavasario gatvės namo kieme. Tarp kelių ten stovėjusių vaikinų V. Prėnys atpažino ir minėtąjį vairuotoją. 25-erių vyrui nustatytas 0,8 promilės girtumas, be to, jis automobilį vairavo neturėdamas pažymėjimo, kurį buvo praradęs už anksčiau padarytus pažeidimus.

Vyriausioji tyrėja D. Šatienė girtą vairuotoją sulaikė rugsėjo 25-ąją, apie 19 valandą, Šešuolių seniūnijos Liaušių kaime. Įvykio vietoje patruliai išsiaiškino, kad automobilį OPEL ASTRA vairavo neblaivus 27 metų vyras, kuriam alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 2,04 promilės girtumas.

Padėkota ir dar dviem ukmergiškiams – Gretai ir Mantui, nepanorusiems viešinti savo pavardžių.

Kovo 9-ąją, apie 16.40 valandą, Greta per langą pastebėjo neblaivią moterį, sėdinčią ant laiptelių Vytauto gatvėje. Prie jos priėjęs nepažįstamas vyras paėmė rankinę, krepšį, apžiūrėjo, ar moteris neturi papuošalų. Netrukus vyriškis su daiktais pasišalino. Gretai kilo įtarimas, kad pavargėlę paprasčiausiai kažkas apvogė. Mergina apie tai pranešė policijai. Netrukus atvykę pareigūnai sulaikė įtariamąjį – 49-erių ne kartą teistą Plungės rajono gyventoją.

Rugpjūčio 24-ją, apie 1.55 valandą, Mantas grįžo į namus ir išlipęs iš savo automobilio išgirdo bumptelėjimą. Jis pastebėjo, kaip automobilis OPEL ZAFIRA, kurį vairavo moteris, atsitrenkė į kitą aikštelėje stovėjusį automobilį FORD TRANSIT, o šis pastūmė šalia buvusį VW PASSAT. Kaltininkė dar bandė važiuoti atbulomis, paskui vėl į priekį. Įtaręs, kad vairuotoja neblaivi, vyras paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Mantas neleido jai pasišalinti iš įvykio vietos, kol neatvyko policijos pareigūnai. Vairuotojai (g. 1983 m.) buvo nustatytas 2,33 promilės girtumas.

Pagrindinė pilietiškiausiojo nominacija ir stiklinė statulėlė šiemet atiteko anykštėnui Gintarui Šilaikai, kuris padėjo sulaikyti Ukmergėje praeivę užpuolusį nusikaltėlį.

Rugpjūčio 30-ąją, apie 15.40 valandą, Kareivinių gatvėje, netoli pėsčiųjų tilto per Šventąją, buvo užpulta 23-ejų mergina. Prie jos pribėgęs nepažįstamas vyras čiupo už plaukų ir ėmė tempti link tilto. Laimei, netoli buvęs Gintaras išgąsdino užpuoliką, todėl šis paleido auką ir paspruko. Nors Gintarui nepavyko sulaikyti nusikaltėlio, bet jis operatyviai pranešė policijai apie nusikaltimą, todėl pareigūnai netrukus bėglį surado. Paaiškėjo, kad tai – 35-erių Ukmergės gyventojas, 2017 metais grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už nepilnametės išžaginimą.

Į Policijos dienos minėjimą atvyko ir fotografas Arūnas Kulikauskas bei jo žmona, grafikė Oksana Judakova. Kaip pasakojo A. Krogertienė, ukmergiškių menininkų šeimą ir rajono pareigūnus sieja užsimezgusi graži draugystė. Artėjant pareigūnų profesinei šventei menininkai pasiūlė Policijos komisariato patalpose surengti Meno mokyklos Dailės skyriaus auklėtinių darbų parodą. Moksleivių kūriniai dabar eksponuojami trečiojo aukšto erdvėse.

Su Angelų sargų diena sveikino ir kolegos Policijos veteranų asociacijos rajono skyriaus vadovas Georgijus Smoliakas. Sveikinimo žodį tarė ir Seimo narys Juozas Varžgalys, kiti svečiai.

Šventėje dalyvavo Dukstynos pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja, jaunių choro vadovė, Kultūros centro mišraus vokalinio ansamblio ,,Klasika“ dainininkė Vilma Retienė. Jai akomponavo Meno mokyklos mokytoja, geriausios koncertmeisterės titulą pelniusi Daina Kriaučiūnienė. Viešnių atliekamos melodijos sugundė pareigūnus šokiui.

AUTORĖS nuotr.

Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu apdovanotas viršila A. Kostikas (dešinėje). Jį sveikino Policijos komisariato viršininkas S. Kazlauskas ir bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė.

Pilietiškiausiųjų nominaciją pelnė policijos rėmėjai A. Varnaitė ir T. Šikšnys.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas