Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Vėsusis metų sezonas: kaip uždengti langus?

Artėja šalčiausias metų sezonas, tad pats laikas pasirūpinti naujomis langų uždangomis. Orams vis labiau vėstant, o dienoms – trumpėjant norisi į kambarius įleisti daugiau šilumos ir šviesos. Tokioje situacijoje gali labai praversti tinkamai parinktos horizontalios ar vertikalios žaliuzės, roletai, romanetės ir užuolaidos. Kaip nepasimesti šių priemonių gausoje ir išsirinkti būtent tai, ko reikia?

Pasirinkite tinkamo storio audinį ar medžiagą

Vienas iš svarbiausių aspektų, kurį reikėtų įvertinti renkantis langų uždangas šaltajam sezonui, yra audinys. Rekomenduojama rinktis tankesnius ir storesnius – dažniausiai jie pasižymi geresnėmis termoizoliacinėmis savybėmis, t. y. geriau sulaiko šilumą, apsaugo nuo skersvėjo. Puikus tokios medžiagos pavyzdys – velvetas. Dažniausiai jis naudojamas užuolaidoms. Toks audinys pasižymi itin prabangia išvaizda. Beje, verta išskirti ir medines žaliuzes, kurios gali sulaikyti net iki 50 % šilumos.

Neuždenkite radiatoriaus

Jei norite, kad šiluma lengviau sklistų visuose namuose, patariama rinktis trumpesnes langų uždangos priemones. Tai gali būti tiek roletai, tiek romanetės, horizontalios ar vertikalios žaliuzės. Pastarosios yra labai universalios, todėl jas galima pritaikyti įvairių formų ir dydžių langams. Jei norite uždengti langą su balkono durimis, tokio tipo priemonės taip pat puikiai tinka. Ant vieno bėgelio galima kabinti skirtingų aukščių juostas – taip pasirūpinama namų privatumu, o radiatorius lieka neuždengtas. Tiems, kurie nori sukurti itin elegantiškai atrodantį interjerą, patariama rinktis romanetes arba trumpesnes užuolaidas.

Įleiskite daugiau šviesos

Rudens ir žiemos metu, kai saulė danguje pasirodo ganėtinai retai, į patalpas norisi įsileisti kuo daugiau šviesos. Į tai vertėtų atsižvelgti ir renkantis langų uždangas. Dėl šios priežasties puikiai tinka šviesesni audiniai. Jie tinkamai apsaugo nuo smalsuolių žvilgsnių, tačiau per daug neužtamsina kambario. Tokio tipo roletai, horizontalios ar vertikalios žaliuzės harmoningai įsilieja į virtuvės ar darbo kambario interjerą. Miegamajame ar svetainėje jas galima derinti su naktinėmis užuolaidomis, taip ne tik suteikiant patalpai daugiau jaukumo, bet ir tinkamai užtamsinant kambarį prieš miegą.

Derinkite prie interjero

Įvertinus aukščiau pateiktus patarimus, galima pereiti prie kitų detalių. Viena iš tokių – naujųjų priemonių derinimas interjere. Lengviausia jas rinktis atsižvelgiant į tai, koks stilius vyrauja jūsų namuose arba kokį norite sukurti. Pavyzdžiui, modernioje erdvėje, kurioje vyrauja minimalistiniai elementai, puikiai tinka roletai, įvairių tipų (horizontalios arba vertikalios) žaliuzės. Jaukiame klasikiniame interjere dažniausiai naudojamos romanetės arba užuolaidos, pasižyminčios itin patrauklia išvaizda.

Kad ir kokias langų uždangas bepasirinktumėte, vertėtų gerai įvertinti jų audinio spalvą ir raštus – tai tarsi galutinis akcentas, padedantis sukurti išpildytą vaizdą. Galbūt jaučiate, kad patalpoje tarsi kažko trūksta? Tinkamai parinktos priemonės gali suteikti daugiau balanso arba priešingai – suteikti kontrasto.

Kambaryje, kuriame pilna įvairiausių detalių, dažniausiai jaučiamas chaosas, todėl šiuo atveju geriausia rinktis interjere jau esantį atspalvį. Geriausia, kad langų uždangos (romanetės, roletai, horizontalios ar vertikalios žaliuzės ir pan.) būtų vienspalvės – taip tarsi suteiksite aplinkai ramybės.

Priešingai nei šiuo atveju, blankiame, per daug nugludintame interjere rekomenduojama drąsiau eksperimentuoti tiek su spalvomis, tiek su raštais. Šaltuoju metų laiku puikiai tinka sodrūs ir tamsūs tonai, pavyzdžiui, smaragdiniai, tamsiai mėlyni, vyšniniai ar rudi. Raštuoti audiniai suteikia subtilaus žavesio ir dažniausiai siejasi su prabanga. Taigi, jei norite kažko išskirtinio – verta juos išbandyti.

Norite atsinaujinti ir pasiruošti artėjančiai žiemai? Tuomet pasinaudokite šiais patarimais ir išsirinkite naujas langų uždangas savo namams. Įvertinus audinio storį, spalvą ir bendrą priemonės, tokios kaip roletai, vertikalios žaliuzės, užuolaidos ar kt., ilgį, priimti tinkamiausią sprendimą bus pakankamai paprasta.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Martis :
    https://baremarytai.lt/produktai/susukamos-grotos/

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas