Jaunimas

Antano Smetonos gimnazija sulaukė svečių iš tolimos Indijos

Rugsėjo 23-ąją į Antano Smetonos gimnaziją iš Naujojo Delio Mount Carmel mokyklos Indijoje atvyko trylika mokinių ir trys mokytojai. Svečiai Ukmergėje viešėjo visą savaitę.

Tarptautinio bendradarbiavimo veiklos tarp Delio ir Ukmergės mokyklų pradėtos planuoti praėjusiais metais, tarpininkaujant  rajono savivaldybės vadovams ir mūsų kraštiečiui Lietuvos respublikos ambasadoriui Indijoje Juliui Pranevičiui.

2018-ųjų gruodį rajono savivaldybėje apsilankęs ir su rajono vadovais susitikęs J. Pranevičius sutarė pradėti organizuoti tarptautinius moksleivių mainus.

Svečiams iš tolimosios Indijos šeimininkai buvo paruošę turiningą programą. Indijos ir Antano Smetonos gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo bendrose veiklose: susipažino su abiejų šalių papročiais, tradicijomis, šokiais, vertybėmis. Vyko edukacinė diena Vepriuose, kur gimnazistai su svečiais dalyvavo komandų formavimo užsiėmimuose, susipažino su apylinkių gamta.

 Mount Carmel mokyklos atstovus priėmė ir rajono savivaldybės valdžios atstovai – jie bendravo su mero pavaduotoja Agne Balčiūniene, savivaldybės administracijos direktoriumi Dariumi Varnu.

Planuojama, kad po šio Indijos moksleivių vizito į šią svečią šalį vyks ir Antano Smetonos gimnazijos atstovai.

„G. ž.“ inform.

Antano Smetonos gimnazijos nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas