Aktualijos

Ukmergėje kauks sirenos

Spalio 1-ąją, pirmą pratybų dieną, 10.15 valandą, bus tikrinama gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema. Tikrinimo metu bus aktyvuota perspėjimo sirenomis sistema (toliau – PSS) ir gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų tiekėjų tinklų infrastruktūrą, sistema.

Ši gyventojų perspėjimo sistema įprastai yra tikrinama dukart per metus, tačiau dėl vyksiančių valstybinio lygio civilinės saugos funkcinių pratybų šiais metais ji bus tikrinama spalio 1 d. PSS patikrinimo metu, 10.15 valandą, bus jungiamos centralizuoto ir vietinio valdymo sirenos, 10 val. 17 min. šalies gyventojai apie patikrinimą bus informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir per UAB ,,Radiocentras“ radijo stotį, taip pat bus perspėjami ir informuojami trumpaisiais pranešimais tiesiogiai į mobiliuosius telefonus. Pažymėtina, kad šie pranešimai bus perduodami tik į tuos mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Vidaus reikalų ministerija kviečia gyventojus pasitikrinti, ar savo mobiliuosiuose telefonuose jie yra šią funkciją įsidiegę, ar perspėjimo pranešimai juos pasiekia. Kaip aktyvuoti korinio transliavimo funkciją savo telefone, galima rasti užsukus į LT72 svetainę, skirtą Lietuvos pasirengimui ekstremalioms situacijoms.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas