Kultūra, Naujausi

Į Ukmergę atskrido angelai

Praėjusią savaitę Ukmergėje vyko meninė–socialinė interakcija „Angelų judėjimai“. Šis renginys skirtas 26 kartą Lietuvoje vykstančioms Europos kultūros paveldo dienoms paminėti.

Interakcijos „Angelų judėjimai“ iniciatoriai – Lietuvos žmonių su negalia sąjunga (LŽNS). Pasak LŽNS atstovės Gintos Žemaitaitytės, šio renginio tikslas – atkreipti kultūros paveldo valdytojų, turizmo specialistų bei visuomenės dėmesį į galimybę pažinti, lankyti ir kitaip susipažinti su kultūros paveldo objektais kuo platesniam gyventojų ratui, formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į žmones su negalia, atkreipiant ypatingą dėmesį į prieinamumo problemą.

G. Žemaitaitytė taip pat minėjo, jog renginio dalyvių tikslas – ne tik atkreipti dėmesį į save, bet ir įvertinti, ar Ukmergėje judėjimo negalią turintiems žmonėms skiriamas pelnytas dėmesys ir pagalba.

Akcijos dalyviai, angelais persirengę neįgalieji bei prie jų prisijungę kiti ukmergiškiai, taip pat rajono savivaldybės vadovai, nevyriausybinių organizacijų atstovai pirmiausia susirinko prie Kraštotyros muziejaus. Kelionė po Ukmergės senamiestį prasidėjo muziejininko Raimondo Ramanausko pasakojimo apie Ukmergę, jos turtingą istoriją, žymiausius objektus.

Po to teatralizuota eisena pajudėjo link rajono savivaldybės, trumpai stabtelėdama prie Nepriklausomybės paminklo, Ukmergės simboliu tapusio Kekso. Ilgėliau visi sustojo prie Švč. Trejybės bažnyčios. Apžiūrėję LIONS klubo Kauno gatvėje, priešais Kultūros centrą su vežimėliais bei sunkiai vaikštantiems žmonėms įrengtą nuovažą, akcijos dalyviai patraukė link Ukmergės piliakalnio ir pabandė į jį pakilti.

Po to susirinkusieji kartu su savivaldybės meru Rolandu Janicku, kitais vietinės valdžios atstovais diskutavo, patarė, ką reikėtų padaryti, kad kultūros paveldo objektai būtų prieinami visiems juos norintiems aplankyti.

Tokios akcijos rengiamos ir kituose miestuose. Ukmergėje „Angelų judėjimai“ lankėsi taip pat ne pirmą kartą, todėl turėjo progą įvertinti, kas pasikeitė, ar atsižvelgta į jų išsakytus siūlymus.

„G. ž.“ inform.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Angelas :
    Jus debilai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas