Nuomonių telefonas

Dėl gatvių pavadinimų keitimo spręs darbo grupė

Paskambinęs ukmergiškis Vytautas kalbėjo, kad jau ne viename mieste neliko buvusių sovietinių kolaborantų pavardėmis pavadintų gatvių. „Tačiau Ukmergėje kol kas nesimato žingsnių, jog nebūtų P. Cvirkos, L. Giros, S. Nėries pavadinimų. Kas turėtų imtis iniciatyvos, kad jie būtų pakeisti – rajono vadovai, patriotiški piliečiai ar tų gatvių gyventojai? O gal visiems gerai, kad pagerbiami tie, kas žlugdė mūsų nepriklausomybę? Kita vertus, negi niekam nekyla noras pagerbti rajonui nusipelniusius žmones, pavadinant gatves jų vardu?“ – dėstė savo mintis Vytautas.
Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, jog gatvių pavadinimų klausimas artimiausių metu bus svarstomas naujai sudarytoje ar vienoje iš jau sudarytų darbo grupių. „Pasiūlymus dėl gatvių pavadinimų keitimo gali teikti ir patys tų gatvių gyventojai“, – pridūrė administracijos direktorius.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tiesiog ukmergės pilietė :
    Siūlau L. Giros gatvę keisti į kvaso
  • Violeta :
    Vilniuje taipogi yra šie gatvių pavadinimai, jų keisti niekas neskuba.
  • ''piliečiui'' :
    Tikrai Ukmergėje laikas kai ką nukelti. ''Vėliavnešiai'' žydų nešaudė...
  • Pilietis :
    Ne, nieko čia gero su tais gatvių pavadinimais. Ukmergė todėl ir taip įstrigusi sovietmetyje, kad šlovina kolaborantus. O čia komentuojantys, bolševikų garbintojai! Gėda jums. Ponai valdininkai, taip pat laikas pašalinti vėliavnešius.
  • Adas :
    Viskas cia gerai su tais gatviu pavadinimaisa. Nustokim sokt pagal konservu dudele ir bus gerai
  • ok :
    O kokius pavadinimus siūlai.gal žydsbergio?Negaliu kaip erzina šitie lansberginiai patriotai.O kas liečia rašytojų ir poetų kūrinius,tai Lietuvoje,jei išmesti visus kūrinius tų rašytojų,kuriuos dabar vadina koloborantais,juk nebebus ką ir skaityti.Kažkokiam silpnapročiui užkliuvo gatvių pavadinimai,tai neik bukaproti per tas gatves,skaityk Užkalnio raštus arba delfio propagandą,žiūrėk lietuvišką TV,kol visai smegenis išplaus,jei ten yra dar ką plauti.
  • Buvusių nebuna :
    O ką tau duos gatvių pavadinimų keitimas. Žmonėms papildomos piniginės išlaidos. Ir kuo tau Vytautai nepatinka P..Cvirka, L. Gira, ar S.Nėris. Pagal mastyseną tai pats irgi skaitei šių rašytojų ir poetų kūrinius. Atsirado mat patriotas, Landsberginis smirdalas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas