Bažnyčios gatvės 3 namo gyventojai jau penkias savaites laukia, kol bus sudaryta renovuoto pastato priėmimo komisija.

Nuomonių telefonas

Renovacija baigta, bet namo pridavimas įstrigo

Loreta EŽERSKYTĖ

 Į redakciją kreipėsi Bažnyčios gatvės 3 namo gyventojų atstovas. Jis skundėsi, kad renovuojamo daugiabučio gyventojai jaučiasi palikti nežinioje.
„Šiame daugiabutyje name numatyti atnaujinimo darbai baigti, statybininkai išsikraustė, bet pastatas dėl kažkokių priežasčių nėra priduotas. Netrukus prasidės šildymo sezonas. Žmonėms tai kelia didelį nerimą, nes iki galo nebaigus visų procedūrų, jiems nesumažės mokestis už šildymą. Teks mokėti tiek pat, kiek ir iki šiol, kol namas nebuvo apšiltintas…“ – kalbėjo ukmergiškis.
Susisiekėme su UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovu Andriumi Kalesniku, kuris yra atsakingas už daugiabučių renovaciją ir modernizavimą. Jis patikino, jog rangovas Bažnyčios gatvės 3-iame name visus numatytus darbus baigė, paruošė visą privalomą dokumentaciją ir nustatyta tvarka pateikė Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai prie Aplinkos ministerijos per informacinę sistemą „Infostatyba“.
„Deja, visos procedūros yra įstrigusios Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje. Mes jau penkias savaites laukiame, kada bus suformuota valstybinė darbų priėmimo komisija. Neturime jokios informacijos, kada ji bus sudaryta ir kuomet bus išduotas statybos užbaigimo aktas,“, – konstatavo A. Kalesnikas, pridūręs, kad niekaip negali šio proceso paskubinti.
Jis taip pat teigė, kad tokioje nežinioje šiuo metu mūsų rajone iš viso yra atsidūrę trijų atnaujintų daugiabučių namų gyventojai. Ta pati problema aktuali ir kituose rajonuose, apie tai skelbta respublikinėje žiniasklaidoje.
Pasak Pastatų administravimo skyriaus vadovo, tokia situacija susidarė dėl Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos reformos, kuri pradėta liepos 1 dieną. Užėjus į informacinę sistemą „Infostatyba“, pasirodo skelbimas: „Informuojame, kad dėl darbuotojų trūkumo ir didelio darbo krūvio Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos administracinės paslaugos (Pažymų apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių išdavimas ir Deklaracijų apie statybos užbaigimą/paskirties keitimą tvirtinimas) gali būti teikiamos pavėluotai. Atsiprašome dėl nepatogumų“.
Šiuo metu inspekcijoje visoje Lietuvoje trūksta apie 50 darbuotojų. Daugiausia – statybos valstybinės priežiūros vyriausiųjų specialistų Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus apskrityse.
A. Kalesnikas taip pat paaiškino, jog renovuoto Bažnyčios gatvės 3-čio namo gyventojams nerimauti dėl mokesčio už šildymą tikrai nereikia: „Visi butai turi individualius šilumos apskaitos prietaisus, todėl gyventojai mokės už faktiškai suvartotą šiluminę energiją.“
Tačiau tol, kol daugiabutis nėra priduotas, gyventojams reikia mokėti palūkanas, kurios skaičiuojamos nuo išmokėtos ir negrąžintos kredito sumos. Užbaigus namo atnaujinimo projektą ir pasirašius užbaigimo aktą, gyventojai pagal nustatytą mokėjimų grafiką pradeda grąžinti kreditą.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge 2 :
    Atkatas geras, jei Vilniuj namus statosi.
  • Ukmerge :
    Ot meluoja, tai ksip su maironio g. namu? Visi nepriduoti. O kokybe? Atkatas mazas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas