Manoma, kad nemalonų kvapą skleidžia mėšlu tręšiami laukai.

Aktualijos, Naujienos

Ukmergiškius dusina smarvė, bet priežasties niekas nesiaiškina

Nijolė STUNDŽIENĖ

Šiomis dienomis redakcijos telefonas netilo dėl besiskundžiančių mieste ir jo apylinkėse skleidžiamu nemaloniu kvapu. Gyventojai norėjo sužinoti, iš kur sklinda ši smarvė, teiravosi, kas turėtų išaiškinti jos šaltinį, nubausti kaltuosius, kad tai nesikartotų. Vieni žmonės kaltino ūkininkus, kurie neva mėšlu tręšia laukus, kiti – vandentiekio darbuotojus, atseit netinkamai prižiūrinčius dumblo kompostavimo aikštelę, kai kurie įtarimus metė šalia miesto veikiančiam paukštynui.
„Gimtosios žemės“ redakcija penktadienį pabandė ieškoti kaltininkų.

Publikaciją skaitykite šeštadienio „Gimtosios žemės“ laikraštyje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Švabra :
    Laičių kaimo gyventojai panašiais kvapais iš Kulikauskienės fermos "mėgaujasi" apskritus metus. Ypač "skanu" būna vasara, kai siekia 30 laipsnių karštis. Dėl smarvės reikia uždaryti langus, nes nuo jos net gerklę graužia, o uždarius langus nėra kuo kvėpuoti. Taip ir tenka budėti prie langų, kad būtų galima išvėdinti kambarius. O naktimis reikia keltis kas pusvalandį ir uždarinėti - atidarinėti langus. Įdomiausia pozicija yra Nacionaliniam higienos centrui vadovaujančios Motiejūnienės, nors kvapų kontrolė yra tiesioginė šios įstaigos funkcija, Motiejūnienė apie tai "nieko nežino". Kiek į ją buvo kreiptasi su panašiom problemom, tai kiekvieną kartą ji "nusiplaudavo" nuo problemų sprendimo. Klausimas: ką ji veikia ir kokios yra jos funkcijos?
  • Zzz :
    Kvapas nuo kopusteliu pareina. 100 proc.
  • ok :
    Galvoju,kad čia ūkininkų darbas,jie viską,ką tik įmanoma pila.Ir dar,man atrodo,kad jie pila ten lauko tualetų turinį.Kažkaip labai jau esu įsidėmėjęs tą smarvę,nes netoli dažnai valydavo lauko tualetą,smarvė nereali.O Sonatai,noriu pasakyti,gal tu kartais ne Norvegijoj buvai,o kokioj Ukrajinoj ar pan..Nes jei normalioje šalyje kažkokie sušikti ūkininkai šitaip užsmirdintų visą miestą,jiems būtų baudos.Ir dar,jei kokioje,kad ir Norvegijoje truputį ir pasmirdėtų,galbūt ir tikrai nieko,nes ten nėra lietuviškų problemų ypač tokių,kaip skurdas ir t.t.,o kas leičia miestus,ten nėra išgriautų,kaip po karo gatvių,kai kiekvienas išvažiavimas į miesto gatves yra tikras iššūkis.Taip,kad nelyginkit Lietuvos su normaliomis šalimis ir dar tokio užkampio,kaip Ukmergė.O dėl smarvės,tai garantuoju,jei neras ant ko nurašyt,tada sakys,kad niekas nesmirdėjo,kad žmonės išsigalvoja,pamatysit.
  • Vika :
    Narbutas kada nustos ūžt? Miegot neįmanoma per tą burzgimą. Dar ta smarvė nuo pat ryto. Nei kur dingt.
  • Sonata :
    Norvegijoje smirda kiekvieną dieną, nes ūkininkai, būtent prieš lietų, trěšia laukus. O pas mus, Lietuvoje, mirşta visi, užuodę š... kvapą.
  • As tomas :
    Prie ko likmere nesuprantu man visiems px bus ir nesuzinosim is kur tas kvapas jis jau nebe pirma karta jauciamas pivonijos mikrajonę
  • Jolanta :
    Tikrai neįmanoma nei išeiti į lauką, nei langų praverti, galvojam kad nuo paukštyno, savo srautas pyla ant laukų.
  • Komentaras :
    Kai tokios apsiš... vištos, gali dingti noras ir kiaušinius pirkti!
  • Ala :
    Vidiškių kaime ūkininkai pila srutas ant dirvos gyvenam už 300 metrų tai tiesiog neįmanoma išbūti, ir taip antrą diena.
  • Dainava :
    Cia paukstynas savo laukuose krato sudus,jau nebepirmi metai,link vepriu misko dabar buvo kraryta neseniai,dvokas nezmoniskas
  • Smarvės uostytojai :
    Visi iš kaimų, gal ir nejaučia, tokio kvapo. Norės ras, norės neras, kaip patogiau🙂
  • Audra Jaskūnienė :
    Galimai tai Leompolio paukštynas.
  • Kaimynas :
    Manau, kad Likmerė, dažnai nuo jų gaunam tą smarvę, nes kaimynystėj gyvenam. Vėjas dabar ir pradėjo pūsti in miestą.
  • * :
    Smarvė jau nuo vakar pietų..Pranešta atsakingoms institucijoms, tik klausimas ar kažkas pasikeis ir ar bus surasti tie "smirdintojai"

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas