Naujausi

Dėl tyrimo rezultatų – karštos diskusijos

Daiva ZIMBLIENĖ
Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Rugpjūčio 4 dieną nepriklausomas mokslininkas iš Kauno – profesorius habilituotas socialinių mokslų daktaras Gediminas Merkys Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre visuomenei pristatė atliktą sociologinį tyrimą dėl savivaldybės kontroliuojamos bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ teikiamų paslaugų kokybės.
Susipažinti su anoniminės sociologinės apklausos rezultatais atėjo nemažai ukmergiškių, kurie po tyrimo pristatymo pateikė nemažai klausimų bei sukėlė karštas diskusijas. Į gyventojų klausimus pasikeisdami atsakinėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas ir jo pavaduotoja Dalė Steponavičienė bei bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ atstovai: direktoriaus pavaduotojas, šiuo metu laikinai įmonės vadovo pareigas einantis Jolantas Pažūsis bei neseniai, nuo rugpjūčio 19 dienos, direktoriaus pavaduotoju dirbti pradėjęs Kęstutis Jurkevičius. Šiame renginyje dalyvavo ir būrys bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ vadybininkų.
Prof. habil. dr. G. Merkys informavo, jog atlikdamas minėtą sociologinį tyrimą, turėjo daug talkininkų. Jei ne jų sąmoningumas, pasiaukojimas, vargu, ar šis projektas būtų pavykęs.

„Dėkoju visiems jiems. O ypatingai Jūratei Baltrūnienei, Juliui Kazėnui, Juozui Minauskui, Ukmergės miesto seniūnei Zitai Pečiulienei, dabartiniam savivaldybės administracijos direktoriui D. Varnui, kuris apklausos vykdymo metu šių pareigų dar neužėmė, tačiau buvo pilietiškas ukmergiškis“, – sakė profesorius.
UAB „Ukmergės butų ūkis“ atstovai J. Pažūsis ir K. Jurkevičius susirinkusiuosius informavo, kad jau daromi svarbūs žingsniai įmonėje – sprendžiamos minėto sociologinio tyrimo metu išryškėjusios problemos, sprendžiami uždaviniai ir tikslai, kuriuos po įmonės vadovo atšaukimo iš pareigų, iškėlė rajono savivaldybės vadovai.
„Mūsų įmonės administruojamų daugiabučių laiptinėse jau atsirado informacija ne tik su mūsų vadybininkų, atsakingų už konkrečius daugiabučius, kontaktais, bet ir nuotraukomis. Kad gyventojai žinotų kaip jie atrodo, jog juos pažintų. Galėsite jiems išsakyti savo problemas, rūpesčius ir lūkesčius, susijusius su gyvenamąja aplinka.
Šį mėnesį bus atliktas ir įmonės vidaus veiklos auditas. Nepriklausomiems auditoriams už šį darbą bus sumokėta iš įmonės apyvartinių lėšų. Audito išvados bus instrukcija, ta kelrodė žvaigždė kaip šią įmonę vystyti būsimam jos naujam vadovui.
Komunikacija su gyventojais pagreitės ir pagerės. Lauksime iš jų ir grįžtamojo ryšio – jei jau bus atliktas koks darbas, prašysime įvertinti jį.
Dėl vasarą strigusių renovacijos darbų jau kreipėmės ir į Aplinkos ministeriją, ir į Seimo narį Juozą Varžgalį“, – kalbėjo K. Jurkevičius.
Po to susirinkusieji vienas po kito bėrė klausimus: „Kaip sužinoti, kada jūsų darbai bus vykdomi? Darbų planą, išskyrus avarinius atvejus, galėtumėte savo internetiniame tinklalapyje paskelbti“; „Kodėl už renovuoto daugiabučio statybininkų broką turi mokėti gyventojai?“ „Su kuo savivaldybės administracijoje bendrauti mums rūpimais klausimais, kurių nepajėgia išspręsti „Ukmergės butų ūkis“?“ „Kur dingsta šios įmonės iš gyventojų surinkti pinigai – kaupiamosios lėšos?“ „Kodėl nereikalaujama gyventojų parašų už atliktus darbus daugiabutyje?“ „Kodėl čia nedalyvauja už daugiabučių renovaciją ir modernizavimą atsakingas bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojas, kuriam norėtume pateikti ne vieną klausimą?“ „Kas bus paskirtas į šios bendrovės vadovus?“ ir kt.
Į kai kuriuose jų atsakė, o į kitus – pažadėjo atsakyti bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ atstovai. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas bandė nuraminti įsiaudrinusius ukmergiškius, sakydamas, jog „taip, šioje įmonėje buvo susikaupusios didelės problemos. Nereikia prisiminti kas buvo, verskime puslapį ir eikime į priekį“. Pasak jo, naujas įmonės vadovas bus ne paskirtas, o atrinktas viešame konkurse. Siekiant užtikrinti, kad ši atranka būtų objektyvi, konkurencinga ir skaidri, informaciją apie ją numatyta viešinti kaip galima plačiau visoje šalyje.
„Laikiniems įmonės vadovams yra pasakyta, duota užduotis, kad į daugiabučio gyventojus kreiptųsi kaip į savo klientus. Aš pats 20 metų esu dirbęs versle ir gerai žinau, kas yra įmonės klientas. Tie, kurie turėjo su manimi reikalų versle, žino, jog nė vieno nesu pasiuntęs, visus aplaksčiau – ir nesvarbu, ar tas žmogus su kostiumu, ar mėšlinais batais. Man visi žmonės vienodi.
Manau, jog bendrovėje „Ukmergės butų ūkis“ šiuo metu visis daromi sprendiniai tik į gerą. Aš tuo tikiu ir linkiu jums visiems tuo patikėti.
Jūs dabar užduosite begalę klausimų, tačiau neseniai prie įmonės vairo stoję žmonės tikrai dar nepajėgs į visus juos atsakyti. Duokite jiems šiek tiek daugiau laiko. Jei matote, kad šioje įmonėje kažkas stringa, yra problemų, bet kada, bet kuriuo paros metu galite kreiptis į mane, į mano pavaduotoją, į merą, į mero pavaduotoją ar mero patarėją“, – sakė D. Varnas.
Pasak jo, už daugiabučių renovaciją ir modernizavimą atsakingas bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojas šiuo metu atostogauja ir yra išvykęs. O visą informacija apie savo kuruojamą sritį yra pateikęs pavaduotojui K. Jurkevičiui.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zita :
    Jaunimo 46 renovuojamas namas. Jokios informacijos apie darbus. Iškilus problemoms ner su kuo susisiekti. Tiesiog nežinai nei kur kreiptis. Net susirinkimo name nebuvo prieš renovacija. Taip tikrai neturėtų būti.
  • bendrapartietis :
    ar tikrai gerb.Direktoriau paskirtasis pavaduotojas K.Jurkevicius uzdraude savo pavaldiniams pirkti prekes BIkuvos prekybos centre,nes proteguoja Lytagra
  • Galbūt :
    Kodėl varnas aklai meluodamas gina renovacijos vadą ar neišlis, kad komiteto veikla galimai finansuojama iš renovacijos.
  • Ukmerge :
    O nepriklaudomas auditas kada bus ? O tai sake, pasake! Bobos ne vyrai. Apie pinigus kalbekit, o tai BU nuostolingai dirba. Pinigu niekas nesiruose jeskot? Ar nereikia?!?! Toliau dirbsit ta pacia shema? Varzgaliui vieta gal ruoset?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas