Asociatyvi nuotrauka

Aktualijos, Naujausi

Ukmergė geltonojo autobuso šiemet negavo

Loreta EŽERSKYTĖ

Penktadienį Vilniuje, Katedros aikštėje, vyko tradicinė naujų geltonųjų autobusų perdavimo šventė. Šiemet mokykloms už beveik 2 mln. eurų nupirkti 47 geltonieji autobusai IVECO.

Autobusai skirti pavežti specialių ugdymosi poreikių turinčius mokinius, kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenančius moksleivius, kad kelionė į mokyklą ar iš jos truktų trumpiau. Taip pat jais bus vežami mokiniai, kurie pakeitė mokyklą dėl reorganizavimo ar struktūros pertvarkymo. Geltonaisiais autobusais mokiniai gali vykti ir į būrelius, kultūros ir sporto renginius, ekskursijas.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, šiais metais, skirtingai nei ankstesniais, ukmergiškiams neskirta nė vieno geltonojo autobuso.

„Naujos transporto priemonės moksleiviams vežioti reikėjo Želvos gimnazijai. Teikėme prašymą, tačiau jis nebuvo patenkintas. Greičiausiai todėl, kad praėjusiais mokslo metais mūsų rajono mokykloms buvo skirti net keturi nauji geltonieji autobusai. Be to, pirmenybė teikiama ir autobusėliai pirmiausia skiriami ten, kur reikia pavežti uždarytų, reorganizuotų mokyklų vaikus. Mūsų rajone šiais metais neuždaryta nė viena mokykla“, – komentavo vedėjas.

Pasak V. Kalino, iš viso rajone moksleivius vežioja 25 geltonieji autobusai. Juos turi visos rajone esančios pagrindinės mokyklos bei gimnazijos. Taip pat geltonieji autobusėliai yra skirti Senamiesčio, Pašilės ir „Šilo“ progimnazijoms bei Dukstynos pagrindinei mokyklai.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas pasidžiaugė, kad Ukmergės rajonas greičiausiai vienintelis šalyje turi rezervinį geltonąjį autobusą. Jis nuo 2019-ųjų sausio yra priskirtas Švietimo pagalbos tarnybai. Šia transporto priemone ugdymo įstaigos gali pasinaudoti sugedus jų autobusui, prireikus papildomai pavežėti moksleivius į užsiėmimus, renginius. V. Kalinas patikino, jog ši naujovė tikrai pasiteisino.

Nuo 2000 metų iš viso šalies mokykloms yra nupirkta 1 112 geltonųjų autobusų.

Praėjusiais mokslo metais į mokyklas geltonaisiais autobusais vykdavo per 20 tūkst. moksleivių.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas