Paupyje šakos sukrautos jau ne vieną mėnesį. AUTORĖS nuotrauka

Naujausi, Nuomonių telefonas

Šventosios pakrantės tvarkymas sukėlė įtarimų

Loreta EŽERSKYTĖ

„Dažnai lankausi prie Šventosios. Jau senokai netoli Verslo mokyklos tvarkoma pakrantė. Suprantu, kad vykdomas kažkoks projektas. Neabejoju, kad medžių pjovimui yra išduoti reikalingi leidimai, greičiausiai pjaunami tik tie medžiai, kuriuos šalinti galima. Bet man kyla pora klausimų. Pastebėjau, kad medžiai paupyje pjaunami prie pat kranto. Manau, kad prie upės yra apsauginė zona ir jos pažeisti nevalia. Mano galva, pašalinus joje augančius medžius, kyla grėsmė krantui, jis gali pradėti irti. Kitas klausimas – dėl šakų. Jų sukrautos didžiulės krūvos. Jos stovi jau gana seniai, niekas jų neveža, mediena išdžiūvusi. Jei kas netyčia numestų nuorūką, gali kilti didelis gaisras. Kas ir kada šakas išveš?“ – klausė į redakciją paskambinęs ukmergiškis Algis.

Šventosios pakrantę nuo hipodromo link pagrindinio Ukmergės tilto dar ankstyvą pavasarį ėmėsi tvarkyti miesto bendruomenė, kuriai vadovauja Julius Kazėnas. Jis paaiškino, jog savivaldybei yra pateiktas projektas ir atliekami jame numatyti darbai. Pasak J. Kazėno, šakos kol kas sandėliuojamos ir ieškoma įmonės, kuri atvyks ir jas nemokamai susmulkins. Jo teigimu, minėtųjų krūvų turėtų nelikti per rugsėjo mėnesį.

Be to, miesto bendruomenės pirmininkas pasidalino tolimesniais savo planais, kaip bus tvarkoma Šventosios pakrantė. Yra numatyta samdyti frezą ir pašalinti visus kelmus, krūmų šaknis. Tuomet teritorija bus išlyginta ir užsėta dobiliukais.

Skaitytojo klausimą persiuntėme ir rajono savivaldybės administracijai. Jį pakomentavo Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus. Jo teigimu, Šventosios pakrantėje „medžiai ir krūmai galimai pjaunami pažeidžiant nustatytą tvarką, todėl visa savivaldybės administracijos surinkta medžiaga bus perduota tirti policijai ir Aplinkos apsaugos agentūrai“.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Paupio Gaspadorius :
    Džiaukitės biurokratai, kad kažkas veikia Ukmergės labui, jei ne straipsnis - nei lygi šiol ką žinotumėte... Keistuolis Kazėnas, bet sakau "maladec" kaip pasidarbuota su paupio aplinka ir paplūdimiais, smagu atvažiavus į gimtinę papramogavus vandenyje - išlipti švariam iš vandens - šviežiai supiltam smėlyje, atsisėsti ant suoliuko.
  • Pasakos :
    Ir vel ?
  • Ff :
    Krumai auga karklai visokie tai prikibo. Ispjaus sutvarkis bus grazu. Bent prie upes prieisi normaliai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas