Šiemet pedagogų piknikas vyko miesto piliakalnio papėdėje.

Aktualijos, Naujausi

Pedagogai bendravo neformalioje aplinkoje

Nijolė STUNDŽIENĖ

Artėjant naujų mokslo metų pradžiai rajono pedagogus subūrė antrą kartą rajone organizuotas mokytojų piknikas. Šiemet jis vyko miesto piliakalnio papėdėje ir vadinosi „Ukmergė moka mokytis“.

Saulėtą rugpjūčio 28-osios dieną į renginį susirinko keli šimtai rajono pedagogų. Neformalioje aplinkoje jie klausėsi sėkmės istorijų, diskutavo bei pramogavo. Pikniką švietimiečiams organizavo savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius, Švietimo pagalbos tarnyba ir metodiniai būreliai.

Su artėjančia Rugsėjo 1-ąja susirinkusiuosius sveikino rajono meras Rolandas Janickas, taip pat į svečius atvykęs Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios klebonas, vyriausias Lietuvos policijos kapelionas, kunigas Algirdas Toliatas. Jo dvasingi žodžiai, išsakyti linkėjimai įkvėpė ir padrąsino pedagogus. Kunigas citavo Bibliją, kalbėjo apie budistų išmintį ir prisiminė gerus pavyzdžius. Svečias sakė, jog nėra mažų ar didelių dalykų, ir negalima žmogaus pakeisti moralizavimu, tačiau verta bandyti suvirpinti jo sielą. A. Toliatas ragino pedagogus savo gerumu, palaikymu, kantrybe kasdien išgelbėti po vieną žmogų – mokinį, mokytoją…

Muzikinį sveikinimą mokytojams dovanojo perkusininkas Saulius Auglys.

Vėliau renginio dalyviai išsiskirstė po savo dėstomų dalykų metodinius būrelius. Juose buvo pasakojamos sėkmės istorijos mokėjimo mokytis, mokymo mokytis, mokymosi organizavimo temomis, dalinamasi patirtimi, planuojama veikla ateičiai. Kadangi pikniko dalyviai buvo kviečiami atsinešti gaiviųjų gėrimų ir vaišių, kolegos ragavo vieni kitų pagamintus skanėstus.

Trečioje dalyje mokytojų ir įstaigų vadovų laukė per 20 skirtingų, bet labai gyvenimiškų 45 minučių trukmės pamokėlių. O jas vedė savo sričių profesionalai. Pedagogai galėjo pasimokyti savigynos, kinų medicinos, grojimo dambreliu, šokių, tikro gaisro gesinimo, turkų kalbos, piešimo ant vandens, šaudymo iš lankų, papuošalų gamybos, vainikėlių, kabančių sodų, sapnų gaudyklių pynimo, pirmosios medicininės pagalbos teikimo ir net meditavimo. Šias pamokėles visi rinkosi pagal pomėgius ir pageidavimus.

Kelios valandos, praleistos šalia miesto piliakalnio, tikrai niekam neprailgo. Skambėjo pedagogų juokas, liejosi kūrybingumas bei išradingumas, suvienijęs visus netrukus prasidėsiančiam bendram darbui.

AUTORĖS nuotr.

Dvasingumo pamokėlę vedė kunigas A. Toliatas.

Rajono švietimiečiai susibūrė draugėn.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas