Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Policijos prioritetas rugsėjį – moksleivių saugumas keliuose

Kaip skelbiama Lietuvos kelių policijos tarnybos išplatintame pranešime, rugsėjo mėnesį policijos pajėgos prie ikimokyk-linio, bendrojo ugdymo, aukštųjų ir profesinio mokymo įstaigų bus sustiprintos.

Ypatingas dėmesys bus skirtas nepilnamečių eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti prie mokyklų esančiuose keliuose ir gatvėse, pėsčiųjų perėjose. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas ir žmonių masinio susibūrimo vietoms (prekybos centrams, renginių ir pramogų vietoms, traukos objektams ir pan.).

Keliuose organizuojami atsitiktiniai mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimai, transporto priemonių techninė būklė. Kartu bus siekiama užtikrinti ir kontroliuoti, kad moksleivius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai, vaikus lydintys suaugę asmenys laikytųsi nustatytų keleivių vežimo reikalavimų, tikrinama, ar vairuotojai naudoja vaikų prisegimo sistemas, ar tinkamai pritvirtinamos specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus.

Visą rugsėjo mėnesį mokymo ir policijos įstaigose vyks saugaus eismo pamokos, bus skaitomos paskaitos, organizuojami susitikimai su moksleiviais ir studentais, vykdomos suaugusiųjų konsultacijos, organizuojami kiti prevencinio pobūdžio renginiai.

Rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjį policija visoje šalyje organizuos tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones.

Rugpjūčio 23 d.–rugsėjo 8 d.: pėsčiųjų, dviračių vairuotojų (ir jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimas ir kontrolė; vairuotojų pareigų pėstiesiems, dviračių vairuotojams vykdymo užtikrinimas ir kontrolė; Kelių eismo taisyklių V, VI ir VIII skyrių nuostatų laikymosi kontrolė.

Rugpjūčio 30 d.–rugsėjo 2 d.: vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė; pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė; transporto priemonių vairavimo, kai asmuo neturi teisės vairuoti ar kai iš vairuojančio asmens teisė vairuoti atimta, atvejų nustatymas ir kontrolė.

Rugsėjo 3–8 d.: vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimo ir vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolė; privalomų saugos priemonių: saugos diržų, saugos šalmų, vaikams vežti skirtų prisegimo sistemų, naudojimo kontrolė.

Rugsėjo 16–22 d.: transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolė; saugaus važiavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas kontrolė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • P :
    Laukiam nesulaukiam

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas