Įvairūs

Didžiausios pasaulio krepšinio čempionato žvaigždės

Jau visai netrukus Kinijoje startuos pasaulio krepšinio čempionatas, kur dėl pajėgiausios planetos komandos vardo grumsis ir Lietuvos rinktinė. Įprastai ryškiausios žvaigždės pirmenybėse gina Jungtinių Amerikos Valstijų ekipos garbę, tačiau šiemet situacija šiek tiek kitokia. JAV nesurinko itin galingos sudėties, tuo tarpu kelios kitos ekipos turi itin ryškių krepšininkų.

Būtent apie didžiausias artėjančio čempionato žvaigždes ir pakalbėsime šiame straipsnyje.

Graikus į priekį ves naudingiausias NBA žaidėjas

Taip, supratote teisingai. Graikijos nacionalinė rinktinė savo sudėtyje išties turės praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) MVP Giannį Antetokumpo. Šį lengvojo krašto puolėją drąsiai galima vadinti ne tik ryškiausia komandos, bet ir viso čempionato žvaigžde.

Stulbinančius skaičius praėjusį sezoną Milvokio „Bucks“ ekipoje fiksavęs G. Antetokumpo gavo klubo vadovų palaiminimą vykti į pirmenybes ir, be abejonės, sieks su nacionaline rinktine iškovoti vienokios ar kitokios prabos medalį.

Kaip jam seksis pamatysime jau visai netrukus, bet bent jau draugiškose rungtynėse aukštaūgis kol kas atrodė tiesiog įspūdingai.

Serbų koziris – Nikola Jokičius

Dar viena jauna NBA superžvaigždė – serbas Nikola Jokičius. Jį taip pat išvysime pasaulio taurės varžybose ir būtent dėl jo, Serbijos rinktinės šansai triumfuoti yra vertinami geriausiai iš visų Europos komandų, na bent taip sako atliekami statymai internetu.

Denverio „Nuggets“ klube žaidžiantis N. Jokičius primena šių laikų Arvydo Sabonio versiją. „Centras“ turi nuostabų aikštės matymą, gerą metimą, itin gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Serbijos rinktinė ir taip buvo itin pajėgi, o turėdama tokį ginklą gali varžytis su praktiškai bet kuria NBA komanda.

JAV į priekį ves gynėjų duetas

Jungtinės Valstijos sulaukė begalės neigiamų atsakymų iš savo žvaigždžių. Visgi, JAV talentų kalvė tokia plati, kad komandoje vis tiek matysime keletą NBA lygos pažibų. Ir nepaisant visko būtent amerikiečiai, pasak statymų prognozių, yra pagrindiniai favoritai į aukso medalius.

Spėjama, kad amerikiečius į priekį turėtų vesti du gynėjai Donovanas Mitchellas ir Kemba Walkeris.

D. Mitchellas NBA žais dar tik trečią sezoną, bet jau tapo neabejotinu Jutos „Jazz“ komandos lyderiu. Tuo tarpu K. Walkeris šią vasarą sudarė maksimalų kontraktą su Bostono „Celtics“ ir paliko Šarlotės „Hornets“ klubą, kuriame praleido visą savo karjerą.

Galbūt tai nėra patys geriausi JAV krepšininkai, tačiau patikėkite, jei šie gynėjai žaistų bet kurioje kitoje pasaulio rinktinėje, garantuotai užimtų lyderio rolę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas