Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Paženklintų kelių ilgis – kaip atstumas nuo Vilniaus iki Briuselio

Miglė SAVICKAITĖ

Lietuvoje jau antrus metus iš eilės laiku sėkmingai baigtas ženklinimas didžiausio intensyvumo – magistraliniuose keliuose, jungiančiuose didžiausius miestus. Šį darbą atliko bendrovė „Biseris“. Paženklinti 1 750 km – kaip atstumas nuo Vilniaus iki Briuselio. Darbus pagrindiniuose keliuose labai svarbu užbaigti iki rudens, kai dėl oro sąlygų matomumas juose suprastės, o eismas taps kur kas intensyvesnis.

 

Nesutrukdė nei dideli karščiai, nei lietus

Ženklinimo darbai šiais metais buvo pradėti balandžio 1 dieną. Pirmiausia ženklinimas vyko visuose magistraliniuose keliuose. Per keturis mėnesius paženklinti 1 750 km, sunaudota virš 650 tūkst. litrų kelio dažų bei virš 700 tūkst. kilogramų polimerinių medžiagų – pilno storio bei plonasluoksnių, būtinų norint išlaikyti juostų baltumą bei šviesos atspindėjimą, kuris palengvina vairavimą tamsiu paros metu.

Atliekami darbai yra priklausomi nuo oro sąlygų. Šiais metais buvo lietinga pradžia, kurią vėliau pakeitė dideli karščiai.

Ženklinimas su  skandinaviška inovatyvia mašina

Darbai magistraliniuose keliuose yra derinami su Automobilių kelių direkcija: tvirtina planus ir nustato prioritetus, kurie keliai ženklinami pirmiausia, bei atsakingi už kokybinius rodiklius – koks turi būti ženklinimo linijų plotis, aukštis, šviesos atspindys.

Nors oro sąlygos ne visada buvo palankios vykdyti ženklinimo darbus, neatsilikti nuo suplanuoto termino padėjo ir naujoviško tipo ženklinimo mašina iš Švedijos „RME Mini Light“, galinti kelius ženklinti 12 km/val. greičiu, dvigubai sparčiau nei įprasta ženklinimo mašina, o ją valdyti reikia tik vieno vairuotojo – operatoriaus, teigia įmonės specialistai. Kondicionuojamoje kabinoje, aprūpintoje kompiuteriais bei naujausiomis technologijomis, operatorius gauna ženklinimo informaciją iš vaizdo kamerų, gali keisti ženklinimo tipą bei kitus parametrus net neišlipęs iš transporto priemonės. Prie mašinos galo yra pritvirtintas specialus apsauginis bamperis, apsaugantis vairuotoją bei įrangą.

Šiuo metu horizontalaus ženklinimo darbai persikelia į krašto ir rajoninius kelius. Juos planuojama pabaigti iki lapkričio 10 dienos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas