Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Pašalpos – daugiau kaip tūkstančiui šeimų

Valstybės kontrolė skelbia, kad išanalizavo padėtį savivaldybėse, ar socialinė parama užtikrina skurdžiai gyvenančiųjų minimalius poreikius ir skatina juos įsitraukti į darbo rinką. Informuojama, jog pernai socialinę pašalpą vidutiniškai per vieną mėnesį gavo 2,55 proc. žmonių, tai yra apie 71,2 tūkst. šalies gyventojų. Minimalių vartojimo poreikių dydis buvo 245 eurai.

Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio vedėja Valdonė Ginaitienė „Gimtąją žemę“ informavo, kad Ukmergės rajone 2017 metais socialinei apsaugai skirta 4 709,6 tūkst. Eur. Iš jų piniginei socialinei paramai – 3 720,6 tūkst. Eur, likusi dalis – socialinėms paslaugoms teikti.

2018 m. socialinei apsaugai skirta 6 228,2 tūkst. Eur, iš jų piniginei socialinei paramai – 3 861,5 tūkst. Eur, likusi dalis – socialinėms paslaugoms teikti.

Mūsų savivaldybėje socialinę pašalpą gavo 1 195 šeimos , tarp jų 1 008 šeimos – ilgiau kaip metus.

Papildomos socialinės pašalpos gavėjų dalis nuo įsidarbinusių asmenų skaičiaus savivaldybėje 2018 metais sudarė 6,3 proc. (15 asmenų).

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    Kas gauna 245?
  • Ukmerge :
    Ir kas gavo tuos 245 eur? Meluojat kaip visada. Visi tik 122 eurus! Ir dg.nieko apart kompensaciju!!! Skirtuma sau paliekat!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas