G. Pocius įmonei vadovavo ketverius metus.

Aktualijos, Naujausi

Apie atleidimą direktorius sužinojo prieš vieną dieną

Genovaitė KAZIELIENĖ

Antradienį išplatintas savivaldybės pranešimas, kuriame rašoma, kad Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno įsakymu UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius nuo rugpjūčio 7 dienos atšaukiamas iš pareigų.

Pranešime pateiktas ir savivaldybės mero Rolando Janicko komentaras: „Savivaldybės kontroliuojama bendrovė „Ukmergės butų ūkis“ yra atsakinga už daugiabučių namų administravimą – prižiūri bei saugo gyventojų turtą. Savivaldybės vadovai siekia, kad ši įmonė taptų patikimu daugiabučių namų gyventojų partneriu, kuris jautriai ir operatyviai reaguotų į jų poreikius bei teiktų profesionalią techninę namo priežiūrą.

Nepriklausomų mokslininkų neseniai atliktas sociologinis tyrimas dėl bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ teikiamų paslaugų kokybės parodė, kad įmonėje yra nemažai problemų, ypač bendravime su gyventojais. Komunikacija prasta visuose lygiuose – pradedant vadovu ir baigiant darbininkais. Taip neturėtų būti. Nes sėkminga kiekvieno daugiabučio priežiūra prasideda nuo dialogo su jo gyventojais.“

Taip pat savivaldybė informuoja, jog „G. Pociui bus išmokėta kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas ir vieno mėnesio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija. Bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ vadovo pareigas nuo rugpjūčio 7 dienos laikinai pavesta eiti šios įmonės direktoriaus pavaduotojui Jolantui Pažūsiui.

Naujas bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ direktorius bus paskirtas teisės aktų nustatyta tvarka – t. y. bus atrinktas konkurso būdu.“

„Gimtosios žemės“ antradienį kalbintas G. Pocius neslėpė, kad apie atleidimą ką tik sužinojęs – gavęs įsakymą, kad nuo rytojaus yra atšaukiamas iš pareigų.

Tai jam buvo labai netikėta ir nemaloniai nustebino. Anot direktoriaus, priežastis, kodėl jis šalinamas iš posto, nenurodoma, įsakyme yra minimi tik teisės aktai. Pasiteiravus, ar neketina kreiptis į teismą, G. Pocius sakė kol kas nenorįs nieko komentuoti – norintis geriau susipažinti su dokumentu.

Vertindamas sociologinio tyrimo rezultatus, direktorius konstatavo, kad darbas nebuvo įvertintas „šimtu procentu teigiamai ar šimtu procentu neigiamai – tai yra, vidutiniškai“.

Jis sakė, kad per tuos ketverius metus „buvo padaryta daug teigiamų dalykų, komunikacija nėra vienas iš jų, tačiau pirmiausia turi būti sutvarkyti ekonominiai, vadybiniai dalykai, o tada jau komunikuojama“.

Butų ūkio vadovu jis tapo 2015 metų birželio mėnesį. Prieš tai G. Pocius dirbo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, tačiau po rinkimų pasikeitus politinei situacijai, šio poso neteko.

Tuo pat metu UAB „Ukmergės butų ūkio“ direktoriui Jonui Rinkevičiui buvo pasiūlyta nutraukti darbo sutartį pagal Darbo kodeksą šalių susitarimu ir jis siūlymą priėmė.

2015 m. birželio 25 dieną vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje 26 metus įmonei vadovavęs direktorius buvo atleistas. J. Rinkevičiui išmokėta 9 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka ir 30,24 darbo dienų kompensacija už nepanaudotas atostogas. Tame pat posėdyje pateikta G. Pociaus kandidatūra. Tada buvo kalbama, kad „dirbant naujajam direktoriui bus užtikrinama paslaugų kokybė, gerinamas įmonės vidinis klimatas, diegiami komandinio darbo principai, be to, jaunimu reikia pasitikėti.“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Klaida :
    "Jis sakė, kad per tuos ketverius metus „buvo padaryta daug teigiamų dalykų, komunikacija nėra vienas iš jų, tačiau pirmiausia turi būti sutvarkyti ekonominiai, vadybiniai dalykai, o tada jau komunikuojama“. Tai yra esminė ir pagrindinė klaida! Tokia taisyklė tinka tuomet, jeigu vadovautum fermai, o čia ... - juk žmonės?
  • Ukmerge :
    Kalesnykas toj renovacijas uz 1.5mil. eur prades, cips visi. Banku vergais padaris visa Ukmerge tas kalesnukas!
  • Daugiabučio gyventojai :
    Jeigu dar bus nelaimingas dėl atleidimo, tai galėsime atvesti į vieną gražiausių namų, kur aš jums įrodysiu ir atliktais darbais ir dokumentais, kokios ten komedijos vyko tame Butų ūkyje. Manau užteks vieno namo visam grožiui pamatyti ir isitikinti.
  • VL :
    Ai reikėjo krūmynus pagenėti, atvažiavo visą darbų vadovas, pareplikavo ir išvažiavo. O miesto centre kasmet krūmynai plečiasi. Ačiū seniūnijai už "įsiklausymą, dėmesingumą ir miesto švarinimą".
  • Ukmerge :
    Nu kaip STT pradeda vazinet, dirbt gal ir meras ir jo bobincius prades?
  • N. :
    Ukmergės seniūnė bejėgė spręsti bet kokią ukmergiškių keliamą problemą.Į visus klausimus turi vieną atsakymą:nėra lėšų.
  • N :
    Neteko turėti reikalų su butų ūkiu,bet štai seniūnės darbą iliustruoja atsakymai į bet kokią ukmergiškių keliamą problemą:nėra lėšų,nėra lėšų,o gal nėra organizacinių dugenėjimų?Laukiu nesulaukiu,kada minėta ponia bus pakeista.Ir iš kur ją ištraukė ant mūsų galvų?
  • Vilmantas :
    Laba diena, nematau savo vakarykščio komentaro po inicialais VL. Maniau ne Lietuvos paštu, o elektroniniu būdu išsiunčiau, bet matyt suklydau.
  • Aš :
    Labai nesidžiaukit,ko gero kreipsis į teismą ir dar pinigėlių gaus,jeigu atleistas ne pagal Darbo kodeksą.Matyt jau yra sutarta,kas užims šiltą vietą.Mums,Būtų ūkio klientams,niekas nesikeis,kainos nemažės.
  • eilinis biurokratas :
    Dariau, pravalyk savivaldybės užsibuvusias vedėjad, ypsč besirūpinančias sportininkėmis o ne savivaldybės reikslais.Pripratino meras nieko nedirbti, tai karalienėmis patapo
  • babulka :
    Ko gi čia taip džiaugtis? Kiekviena valdžia savus visur kiša, nieko naujo. Ir tikrai nereiškia, kad įpėdinis bus geresnis. O kad smūgiavo socdemams, tai dėl seniūnės koalicijos partneriams tikrai nesmūgiuos, Va ir principingumas, va ir dideli darbai Ukmergei.
  • Skaitytojai :
    Kyla įtarimas, kad Gimtoji žemė tokia ištikima rajono valdžiai, rodo tik jiems patinkančius komentarus. O, kai paskambini į redakciją ir palieti kai kurias valdžios temas, tai ne tik dingsta atmintis, pasiunčia velniop, ber dar galėtų ir "gerklę perkasti"!
  • VL :
    test
  • VL :
    Šis "vadovas" už gyventojų pinigus darėsi sau pijarą, vaišino kava, dovanojo dovanėles ir manė kad visi gyventojai nesuvokia kieno sąskaita tai daroma. Atėjęs išdraskė kolektyvą,, Įdarbino pacankę skambučių centro darbuotoją, gandų rinkėją, pagal surinktus gandus žmones priversdavo "savo noru" išeitį iš darbo, kas nesutiko buvo persiokiojamoji ir atleidžiami sukurptais kaltinimais. Kas ryžosi pasipriešinti Pociaus įžūliam valdymo stiliui ir ginėsi teisme, prisiteisė dešimta tūkstantines kompensacijas. Šios trumpos karjeros pabaiga baigėsi kaip ir buvo prognozuota, o politikui-vadovui gauti charakteristiką su įrašu "negeba vadovauti" ir įsiklausyti kolektyvo, tai smūgis žemiau bambos. Tokių jaunų karjeristų iš tolo reik neprileisti prie vadovavimo žmonėmis.. Pagaliau būtų ūkiui ateis vadovauti protingas žmogus, tikėkimės
  • 🙂 :
    O, kas ten žino gal už išrinktos valdžios nugarų ir stovi koks rubikonas!
  • Dangė :
    Laba diena. Tikra tiesa. Su žmonėmis bendrauja net nežinau kaip išsireikšti. Teko kelius sykius bendraut. Daugiau nenorėčiau užeiti.
  • 🙂 :
    O, kas ten žino, kas už tos išrinktos valdžios nugarų stovi, gal ir koks rubikonas!
  • as :
    asdf
  • Alvydas :
    Teisingai. Reikia keisti. Nieko jis ten nedarė, vaikščiojo pasipūtęs ir tiek. Darbininkai pakeitę laiptinėje 2lemputes visa diena miega masinoje. O įkainis ziaurus. Sąskaitą kai ateina, tai virs 200€.Aukšta kvalifikacija.
  • Komentaras :
    Ne tik seniūnę, bet ir pavaduotoją reikia keist.
  • Prižiūrimo objekto gyventojai :
    Daiktams susirinkti, sočiai užtenka ir vienos dienos. Galėtų susirinkti ir administratorius!
  • Ukmergiske :
    Daugelis gyventoju dziaugiasi,kad i savivaldybe ateje dirbt nauji zmones padarys tvarka,Per daug vadovaujanciu,o naudos nulis,Ypatingai blogai dirba miesto seniune.Jai visiskai niekas nerupi,jokios iniciatyvos neidejo prie miesto gerbuvio,nemoka bendraut su zmonem.Turi dirbt zmones jauni,energingi ismanantys savo darba,kad butu matyti rezultataiii !!!!
  • Anonimas :
    Ne tinginiai dirba,kokią algą moką taip ir dirba.Už 300 eurų kažin ar patys labai norėtumėt plėšytis....
  • Spėju, :
    Naujas UBŪ direktorius – .A.Kalesnykas, juk rinkimai lamėti.
  • Pilietis :
    Šaunuolis D.Varnas. Ukmergei seniai reikėjo ryžtingo administracijos direktoriaus, nesitaikstančio su politiniais ryšiais. Dar vienas smūgis socdemams. Taip toliau!
  • Jūratė Žeimienė :
    Tai, kad Ukmergę po truputį baigia paimti garsiojo Vilniaus rubikono vyrai. Kaip suprantu miesto valdžioje žmonių su smegenimis neliko, nes net kiemus šluoja rubikonai iš Vilniaus. Baikit ukmergiečiai žaidimus, kartojasi šilumos tinklų istorija
  • Nuomonė :
    Konkursą laimės Jurkevičius
  • rimas :
    Smūgis vietiniams socdemams - prikišo savo žmonių, bet kad vadovaut nesugeba. Be pigu buvo savivaldybėj užpakalį trinti, čia reikėjo darbus dirbt. Adm direktorius pradėjo dirbti, sekmės jam, kas sekantis ??
  • Vietinis :
    Šaunuolis Dariau , nesustok, toliau daryk tvarka, pravalyk ir savivaldtbę, ten pelkynas juodas
  • Aldona :
    Seniai tai reikėjo padaryti nes nieko nesimato ką jis padaręs gero o ypač žmonėms reikėtų ir Lyska atleisti tada kiti nauji žmonės atėję būtų geresni nes per daug sau leidžia tai mano ne vienos nuomone
  • Ukmergiškis; :
    Jo čia jų puse reikia atleisti,o pirmiausia tai miesto seniūnę,kažkoks nesusipratimas ir kaip ji gali dirbti tokį darbą ,visai su žmonemis nemoka bendrauti..
  • Gyventojas :
    Visus ten is butu ukio reikia atleisti ne tik direktoriu, nes ten tik slunkiai dirba, vienas kitas normalus tik.
  • aruncikas :
    nu ir kur dabar sita "super geniju" ikis?
  • As :
    O tai darbo kodeksas negalioja? Va taip per dieną imama ir atleidžiama? Tik šis vadovas dirba blogai, o pvz. Miesto seniūnė dirba puikiai???.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas