Kultūra

Ukmergiškiai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse Olandijoje

Ukmergės rajono savivaldybės administracija kartu su partneriais Švedijoje (Mariestado miesto savivaldybe, Skovde miesto universitetu) ir Olandijoje (pelno nesiekiančia organizacija „Stichting sence of place“) įgyvendina tarptautinį projektą „Off Season Art Gardening“. Projektas įgyvendinamas bendrai finansuojant pagal Europos Sąjungos programą „Kūrybiška Europa“ ir iš projekto partnerių lėšų.

„Off Season Art Gardening” projekto tikslas – suvienyti Lietuvos, Švedijos ir Olandijos menininkus žemės meno, kraštovaizdžio architektūros ir parkų kūrimo srityse su periferinių miestų ir kaimo bendruomenių auditorijomis, plėtoti tarpkultūrinę kompetenciją ir įgyvendinti kiekvieno projekto partnerio vietovei būdingus žemės meno pavyzdžius atvirose viešosiose erdvėse Švedijoje, Nyderlanduose ir Lietuvoje.

Olandijoje, Tershellingo mieste, įvyko pirmoji projekto kūrybinė stovykla. Renginio metu komandos, kuriose buvo Lietuvos, Švedijos ir Olandijos menininkai, kūrė iš gamtinių medžiagų „žemės meno“ menines instaliacijas gamtoje. Kiekvienoje komandoje buvo po du dalyvius. Lietuvai ir Ukmergei renginyje atstovavo Vaidas Ramoška ir Andrius Janulis. Kūrybinės stovyklos pradžioje buvo susipažįstama su kūrybine erdve, renginio šeimininkai papasakojo apie anksčiau vykdytus projektus, mieste esančius meno darbus, jų autorius. Projekte dalyvaujantys menininkai supažindino su savo darbais, jų kūrybiniu stiliumi, dažniausiai naudojamomis medžiagomis, darbo įrankiais ir metodais. Kūrybinės stovyklos metu vyko diskusijos, pasitarimai, kurių metu buvo apibendrinama gauta informacija, dalijamasi idėjomis ir skirtinga patirtimi. Stovyklos pabaigoje įvyko jos metu sukurtų žemės meno darbų pristatymas visuomenei.

Taip pat vyko susitikimas su Olandijos kultūros ir mokslo sektorių atstovais, susipažinta su jų patirtimi vykdant renginius, vystant erdvių planavimą, pristatytas vietovės santykis su vietos gyventojais, gamta ir menu. Pasidalinta kiekvienos projekte dalyvaujančios šalies atstovų įspūdžiais apie renginį, pristatyta esama situacija ir galimybės kurti žemės meną Švedijoje ir Lietuvoje. Susitikime ir diskusijoje dalyvavo Ukmergės savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas bei Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vyr. specialistas Linas Rugienius.

www.ukmerge.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas