Medelių sodinimą Ukmergėje organizavo A. Paltarokas.

Kultūra, Naujausi

Lietuvos žvaigždės sodino „Roko giraitę“

Rokas KANAPIENIS

Medis nuo senų laikų daugeliui yra gyvybės ir amžinybės simbolis. Pasodinti po medį buvo kviečiamos ir Lietuvos garsenybės, kurios pasirodė atgimusiame roko festivalyje „Rockmergė“.

Ukmergėje vykusio festivalio metu garsūs atlikėjai bei grupių nariai pasodino po medelį ir taip sukūrė simbolinę „Roko giraitę“. Tokia gražia tradicija buvo siekiama ugdyti meilę gamtai bei perduoti ją iš kartos į kartą: festivalyje pasirodę atlikėjai kasmet užsuks pažiūrėti, kaip auga jų medis, o nauji dalyviai pasodins po savąjį.

Grupės „Makchu Pikchu“ narys Gediminas Andriškevičius tvirtino, kad tokia iniciatyva jį bei grupės narius labai nustebino bei nuteikė pozityviai. „Tai yra fantastiškas dalykas. Net mes turime savo medį, abejoju, ar „Metallica“ turi savąjį, – juokėsi jis. – Tikiuosi, kad po 20 metų mūsų giraitė virs visa „Roko giria“, o mes patys irgi kasmet atvyksime aplankyti tiek medelį, tiek festivalį“.

Prie medelių sodinimo akcijos taip pat prisidėjo ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle. Jausminga daina apie brolį, išjojusį į karą, širdis suvirpinusi dainininkė neslėpė džiaugsmo.

„Mano pušelė augs ir visiems padės jaustis labai gerai. Čia yra Lietuva, čia yra mano broliai, sesės, kurie su kiekvienu spygleliu skleisis ir darys pasaulį kuo geresnį, o partizanai iš žemės leis jai augti“, – kalbėjo Bjelle.

Graži iniciatyva taip pat sudomino ir grupės „BIX“ lyderį Saulių Urbonavičių-Samą. Jis šyptelėjo, kad tai – vyro pareiga: „Vyrui priklauso pasodinti medį ir užauginti vaikus. Tą ir darau.“

Iniciatyvos „Šimtmečių girios“ bendraautorius Alkas Paltarokas sakė, kad simbolinį medelių sodinimą jie tęsia jau antrus metus. „Prie šios idėjos prisijungė įvairios Lietuvos organizacijos ir įmonės, pilietiškai nusiteikę žmonės. Medelius sodinti yra ne tik smagu, bet ir prasminga. Galima sukurti naują alėją ar giraitę, kurią gali dedikuoti, kam tik širdis geidžia. Tai lyg nauja patirtis – sužinoma, kaip pasodinti medį, o kartu įprasminama ir daugiau idėjų. Miškai mums, lietuviams, labai svarbūs“, – teigė jis.

Renginio organizatoriai taip pat neslėpė džiaugsmo, kad prie tokios iniciatyvos prisijungė garsios Lietuvos grupės bei atlikėjai: „Džiaugiamės ir tikimės, kad kitais metais galėsime pasigėrėti ūgtelėjusia giraite bei pačiu roko muzikos festivaliu.“

Prie šios akcijos prisijungti aktyviai ragino ir roko legenda Tomas Krivickas-Psichas. „Nustokite statyti laivus į Marsą, geriau sodinkite medžius mūsų planetoje – Žemėje“, – pridūrė atlikėjas, pasodinęs medį su dukra.

Tiesa, tie, kurie dar šiemet ruošiasi sodinti medelius, turi žinoti, jog reikia pasitarti su medelynais, kur ir kada tai geriausia daryti, kokią medžių rūšį sodinti atitinkamu metų laiku bei kaip juos prižiūrėti.

Festivalio dalyviai įsijungė į gražią akciją.

Pušelę pasodino ir R. Naujanytė-Bjelle.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nemo :
    Nestatant laivų į Marsą,o tik sodinant medžius, kyla pavojus ankščiau ar vėliau vėl apsigyvent juose...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas