Varžosi lenktyniniai žirgai.

Naujausi, Sportas

Daugiausiai prizų laimėjo ukmergiškiai

Arvydas PĖŠINA

Miesto hipodrome įvyko tradicinės ristūnų žirgų varžybos-bandymai. Jose buvo varžomasi dėl įvairių prizų. Tarp jų – nuo 2011 metų rengiamos varžybos savivaldybės mero taurei laimėti, iškovoti „Kriterium“ prizą. Žirgams teko įveikti du hipodromo ratus arba 2 200 metrų.

Šiais metais, palyginus su ankstesniais, sumažėjo lenktynėse dalyvavusių žirgų ir jų vadeliotojų. Tai lemia mažėjantis galinčių varžybose dalyvauti žirgų skaičius, brangstantis jų išlaikymas.

Mero pavaduotojai Agnei Balčiūnienei paskelbus apie varžybų pradžią, startavo pirmieji lenktynininkai. Važiavime dėl prizo Jonui Vinckui atminti varžėsi suaugę B reitingo žirgai. Prizą įsteigė UAB „Natureka“ ir Darius Vinckus. Nugalėjo jaunasis važnyčiotojas iš Ukmergės rajono Vigailas Perednikas su Four Johannes. Antra buvo taip pat mūsų rajono atstovė Ema Mosolkovaitė su Delavaru, trečia – latvė Ilona Malahova su Stella.

Suaugę žirgai varžėsi dėl UAB „Ukmergės biofabrikas“įsteigtų apdovanojimų. Už pirmą vietą atiteko 3 maišai papildų, užėmusiam antrą vietą lenktynininkui – 2. Šiame važiavime vietoj planuotų penkių žirgų varžėsi tik du, abu iš Ukmergės rajono. Nugalėjo Edvardas Vinskus su Nut Augustinu. Antras – Vidmantas Savilionis su Ukmergės Lunatiku.

Trečiame važiavime 2015 metų gimimo žirgai lenktyniavo dėl „Šventosios vingių“ prizo. Greičiausiai trasą nubėgo Ufonautas, vadeliojamas Dainiaus Peredniko. Antras liko Mečislovo Radzevičiaus Dakotas. Abu prizininkai – ukmergiškiai.

Dėl vieno svarbiausių – „Kriterium“ prizo, varžėsi 2016 metų gimimo žirgai. Šio prizo steigėja – VšĮ „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“. Nugalėtojo žirgas apgaubiamas gūnia. Šį važiavimą laimėjo Pakruojo rajono atstovas Ernestas Juškauskas su Gugle Gass. Antras buvo varėniškis Stanislovas Kėrys su Safariu, trečias – Edvardas Vinskus su Gvazdiku.

A reitingo suaugę žirgai lenktyniavo dėl Mero taurės. Geriausią rezultatą, kaip ir paskutinius trejus metus, pasiekė Monika Vinskutė, trasą greičiausiai įveikusi su Monet Augustinu.

Varžybos baigėsi jojimo lenktynėmis. Jas laimėjo V. Perednikas su Allee de Cassandra, antra – Gita Gogelytė su Kedru, trečias – Dainius Perednikas su Red Claud.

AUTORIAUS nuotraukos

M. Vinskutė trasą greičiausiai įveikė su Monet Augustinu.

D. Perednikas buvo greičiausias tarp jojikų.

Rungtyniauja raiteliai.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jopapa trr :
    Truksta organizavimo. Lauko prekybos nera. Daugiau viesumo. Nes kasmet tas pats per ta pati. Vedeja parinkt reiktu su cinkeliu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas