Sveikata

Veprių ežere maudytis nerekomenduojama

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro užsakymu liepos 19-ąją vykdyta vandens kokybės stebėsena labiausiai gyventojų pamėgtose maudymosi vietose. Vandens mėginiai buvo imami iš Šventosios upės ties miesto stadionu, Veprių, Kurėnų ežeruose bei Mūšios tvenkinyje.

Atliktų tyrimų išvadose nurodoma, jog Veprių ežere žarninių enterokokų skaičius net kelis kartus viršijo higienos normas, todėl maudytis šiame vandens telkinyje nerekomenduojama.

Rajono Visuomenės sveikatos biuro išplatintame pranešime nurodoma, jog žarniniai enterokokai yra įprasta žmogaus ir gyvūnų bei vabzdžių mikroflora. Aptikti žarniniai enterokokai – fekalinės taršos įrodymas. Jei atliktame tyrime nustatoma, kad mėginyje būta E. coli ir žarninių enterokokų, laikoma, jog vandenyje gali būti salmoneliozės, vidurių šiltinės ir dizenterijos sukėlėjų, yra grėsmė susirgti hepatitu A, roto ir noro virusinėmis infekcijomis. Taip pat galimos odos alerginės reakcijos – paraudimai, išbėrimai.

Visuomenės sveikatos biuras ragina visus poilsiaujančius prie vandens telkinių rūpintis savo sveikata ir maudytis tik tuomet, kai vanduo nėra užterštas.

Atsigaivinti patariama Šventosios upėje ties stadionu, Kurėnų ežere ir Mūšios tvenkinyje – čia sveikatai pavojingų bakterijų nenustatyta.

„G. ž.“ inform.

Redakcijos nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • vepriske :
    galetu ir ispejima prie ezero parasyta nes tik sendien suzinojome o jau maudemes kas jai susirgsim uz tai atsakis

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas