A. Misiūnas.

Jaunimas, Naujausi

Ukmergiškis dvejus metus kasdien kūrė vaizdo dienoraščius

Iškalbingas ir motyvacijos nestingantis ukmergiškis Aivaras Misiūnas skaičiuoja jau trečius metus, kai socialinio tinklo YouTube platformoje atsirado jo pirmasis vaizdo įrašas. Šiuo metu Aivaro kanale paskelbta per 800 įrašų, kuriuos stebi daugiau kaip 15 tūkstančių sekėjų. Savo karjerą jis pradėjo skelbdamas vaizdo dienoraščius. 730 dienų kasdien filmukus kūręs jaunuolis pripažįsta, kad geriausi pokalbiai su savimi įvyksta stovint ne prieš veidrodį, o prieš kamerą. Apie vaikino pomėgį ir kodėl jis ėmėsi tokios veiklos ir kalbamės.

 

– Kas tave paskatino užsiimti vaizdo įrašų filmavimu?

– Gal nuskambės kiek keistai, tačiau paskatinau pats save. Lietuvoje vloginimas tuomet nebuvo labai populiarus. O man patinka išbandyti tai, kas nauja ir nežinoma. Taip pat į šią veiklą įsitraukti mane paskatino ir užsienio kūrėjai, kurių įkeltus vaizdo įrašus stebėdavau YuoTube platformoje.

– Kokie buvo tavo mokytojai?

– Roman‘as Atwood‘as ir Casey‘as Neistat‘as – tai YouTube žvaigždės, kurias dabar stebi 15 milijonų sekėjų. Tai buvo žmonės, kurie atvedė mane ten, kur dabar esu.

– Kaip į tavo naują pomėgį kurti filmukus reagavo aplinkiniai, šeima?

– Buvo visko. Dažniausiai negatyvą tiesiog ignoruodavau, nes matydavau, kad yra žmonių, kurie manimi domisi. Žinoma, šeimos nariams pradžioje taip pat viskas atrodė keista, tačiau visada jaučiau jų palaikymą. Didelę įtaką turėjo vis augantis sekėjų skaičius bei jų skatinimas kurti toliau. Kartą esu gavęs žinutę, kad mano vaizdo įrašai padėjo žmogui išgelbėti gyvybę. Būtent tai ir skatina nenuleisti rankų ir žengti pirmyn.

– Savo karjerą pradėjai filmuodamas kasdienius vaizdo dienoraščius. Kodėl pasirinkai būtent tokį savęs realizavimo būdą?

– Norėjau išbandyti save. Visada galvojau, kad filmuoti savo dieną ar tiesiog kalbėti prieš kamerą neturėtų būti sunku. Žinoma, dabar jau žinau, kad norint kažko pasiekti, reikia įdėti daug darbo. Pritraukti naujų sekėjų ir juos sudominti yra nelengva užduotis, reikalaujanti įvairių investicijų.

– Tavo kanale nauji vaizdo įrašai dvejus metus pasirodydavo kasdien. Kas lėmė, kad pasirinkai būtent tokį laikotarpį?

– Iš tikrųjų visi skaičiai yra atsitiktiniai. Buvau užsibrėžęs tikslą sukurti kuo daugiau vaizdo įrašų ir kelti juos kiekvieną dieną, pasiekti mini rekordą savo šalyje. Mano žiniomis, Lietuvoje esu sukūręs daugiausiai vaizdo dienoraščių – 730. Šiuo metu esu nufilmavęs daugiau nei 800 vaizdo filmukų, tačiau tai nėra daily vlogai, kuriuos skelbdavau kasdien.

– Kodėl nebefilmuoji kiekvieną dieną?

– Tiesiog pristabdžiau šią veiklą. Vaizdo įrašų kūrimas didelių pajamų neatnešė. Pradėjau dirbti, koncentravausi į mokslus, tiesiog pritrūkdavau laiko, nes norint paruošti gerą filmuką ir nustebinti savo žiūrovus, reikia padirbėti.

– Šiuo metu tavo kanale galime išvysti įvairiausio pobūdžio vaizdo įrašų. Ar sekėjai gali tikėtis, kad ateityje grįši prie vaizdo dienoraščio kūrimo?

– Dabar naujus vaizdo įrašus stengiuosi kelti kas savaitę. Niekada negali žinoti, kada vėl prie to grįšiu. Rudenį išskrendu tęsti mokslų į Portugalija, todėl galbūt ten turėdamas laisvesnio laiko ir pakeitęs aplinką pratęsiu savo veiklą.

– Tavo kanalą stebi daugiau nei 15 tūkstančių žmonių. Ar laikai save žinomu žmogumi?

– 15 tūkstančių Lietuvos mastu yra daug, tačiau tikrai savęs nepriskirčiau šiam statusui. Yra daugybė Lietuvos kūrėjų, žymiai geresnių už mane. Tačiau ateityje tikrai norėčiau būti šiame sąraše.

– Ar daug gerbėjų dėmesio sulauki būdamas viešumoje?

– Negaliu sakyti, kad daug, bet sulaukiu. Tik daugelis bijo prieiti, nežino, ką pasakyti, kaip užkalbinti. Dažniau gaunu žinutes su nuotraukomis, kur esu nufotografuotas iš šalies. Tai lyg įrodymas, kad esu žinoma ir pastebima asmenybė. Bendrauti su gerbėjais nevengiu, kaip tik raginu prieiti bei pabendrauti.

– Kaip manai ko reikia, kad taptum vlogeriu?

– Vienareikšmiškai – turėti noro ir idėją. Atsikratyti kaustančių baimių, o dėl techninių dalykų užtenka ir paprasto išmaniojo telefono.

 – Ačiū už pokalbį.

Kalbėjosi Miglė VALIONYTĖ

Asmeninio archyvo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas