Eksponuojami darbai.

Kultūra, Naujausi

Ukmergiškiai vėl gali grožėtis Lietuvos rusų tapybos darbais

Oskaras VERBICKAS

Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje liepos 2-ąją atidaryta Lietuvos rusų tapybos paroda „Rusiškas vernisažas“. Nors kūriniai į Ukmergę atkeliavo ne pirmą kartą, galima pamatyti ir naujų, dar nematytų, Rusų literatų ir dailininkų sąjungos narių darbų.

„Ši paroda – pavyzdys kitoms tautinėms mažumoms, nes labai organizuotai keliauja po visą šalį“, – atidarymo metu kalbėjo Kultūros centro darbuotojas Egidijus Darulis. Menininko teigimu, čia kūriniai eksponuojami jau trečią kartą, tačiau su pertraukomis, kurios yra būtinos, kad žmonėms paroda nepabostų.

Po trumpo pristatymo paaiškėjo, kad šis renginys tapo ir simboline dailininkės Natalijos Riabčuk gimtadienio švente. Organizatoriams pasveikinus menininkę, E. Darulis pagrojo dambreliu, o vėliau lankytojai galėjo mėgautis vaišėmis, apžiūrėti beveik 40 darbų bei pasikalbėti su parodos atidaryme dalyvavusiomis menininkėmis N. Riabčuk, Tatjana Mazajeva ir Natalija Zuzo-Klubina.

Parodos lankytojai buvo nustebinti eksponuojamų paveikslų gausa ir įvairumu. Visi jie galėtų būti skirstomi į tam tikras grupes. Pirma ir pati gausiausia – peizažai, kuriuose galima pamatyti tiek istorinių, tiek gamtos vaizdų. Antroji grupė – natiurmortai, kuriuose vaizduojami gyvi sutvėrimai arba daiktai. Šie kūriniai pasižymi itin kruopščiu darbo atlikimu bei spalvų subtilumu.

Trečioji grupė – savo atlikimo technika išsiskiriantys paveikslai. Jie iš bendros visumos labiausiai prikausto dėmesį. Vieni iš tokių darbų yra žolynų grafikos technika sukurti paveikslai bei dailininkės N. Riabčuk stiklo tapybos darbas.

Nors atidaryme susirinkusiųjų nebuvo labai gausu, manoma, kad šią parodą aplankys didžioji dalis Ukmergės meno mylėtojų. „Ne vienas nustebs, ne vienas susižavės“, – kalbėjo E. Darulis. Paroda veiks iki liepos 27 dienos.

Autoriaus nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menininkės bendravo su parodos lankytojais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas