Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Nepakliūkite ant sukčių kabliuko

Lietuvos bankas išplatino pranešimą, kad sukčiai, pateikdami melagingą informaciją ir išgalvotas Lietuvos banko valdybos pirmininko citatas, interneto svetainėje delfi.naujienosjums.com siūlo investuoti į kriptovaliutas ir taip bando išvilioti žmonių pinigus.

„Sukčiai nuolat ieško naujų formų, prisidengdami ir žinomais žmonėmis, žiniasklaidos priemonėmis, todėl Lietuvos bankas primena, kad nedera investuoti į produktus, kurių nesuprantate. Taip pat nepasiduokite manipuliacijoms – venkite pasiūlymų, kuriais žadamas „greitas praturtėjimas“ nepatiriant „jokios rizikos“. Papildomas požymis – kartu pateikiamos „sėkmės istorijos”, kur esą per naktį ar savaitę nieko nedarant, tik kelis kartus kliktelėjus pele, tampama milijonieriais. Taip nebūna, o „sėkmės istorija” paprastai baigiasi prarastais pinigais. Tipiniu atveju žmonės netenka tūkstančių ar dešimčių tūkstančių eurų, o kai kuriais atvejais – ir kelių šimtų tūkstančių eurų,“ – teigia Audrius Šilgalis, Lietuvos banko Investicinių paslaugų priežiūros skyriaus vadovas.

Pranešime taip pat rašoma, kad Lietuvos bankas jau yra įtraukęs svetainę delfi.naujienosjums.com ir kitas svetaines, į kurias veda nuorodos, į juodąjį sąrašą ir imasi priemonių, kad ši svetainė būtų blokuojama, t. y. vartotojams nepasiekiama. Susidūrus su tokiais atvejais ar kilus įtarimui reikėtų pranešti Lietuvos bankui el. paštu: pt@lb.lt ar privačia feisbuko žinute.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas