Aktualijos

Startavo naujas ,,Surink Lietuvą“ ir ,,Audimas“ projektas

Karolina ALIŠAUSKAITĖ

VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro turizmo komunikacijos vadybininkė

Praėjusių metų liepos 12 dieną startavęs projektas „Surink Lietuvą“ švenčia vienerių metų gimtadienį. Iššūkis „Surink Lietuvą“ skatina žmones keliauti po mūsų kraštą, pažinti nematytus, neatrastus šalies lopinėlius. Šių kelionių dėka turime galimybę įvairiuose aplankytuose kampeliuose įsigyti būtent to krašto formos magnetuką ir namuose turėti tikrąjį jau pažintą ir išnagrinėtą Lietuvos žemėlapį.

Naują turizmo sezoną projektas ,,Surink Lietuvą“ pradėjo gausiai papildęs magnetėlių atsargas, atsinaujinęs ir paryškinęs žemėlapio spalvas. Niekas negali pasakyti, kaip atrodys žemėlapis po daugiau nei 10 metų. Galbūt dar ryškesnis ir spalvingesnis, tačiau pati idėja išlieka nepakitusi.

Šiandieną nemažai keliautojų jau yra ,,surinkę“ visą Lietuvą , o kai kurie pradėjo kaupti jau ir po antrąją. Patirtis rodo, jog magnetukų rinkimas skatina žmones ne tik keliauti ir pažinti, bet taip pat ir formuoja komandą, bendrystės ryšį. Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) – viena iš pirmųjų, galinti pasidžiaugti savo kelionių pasiekimais. Po dėlionės surinkimo STT savo socialinio tinklo puslapyje paskelbė – „Mes esam visur“. Ir iš tiesų akcijos metu STT būta visur – Lietuva buvo ne tik „surinkta“, bet ir akylai ištyrinėta. Be to, pasak tarnybos darbuotojų, dalyvavimas šiame projekte tik dar labiau suvienijo kolektyvą. Visi dalinosi įspūdžiais, „rungtyniavo“, kurio magnetukas prisidės prie bendros STT Lietuvos.

Nėra paslaptis ir tai, jog kai kurie keliautojai magnetais tarpusavyje keičiasi arba esant galimybei juos siunčiasi paštu. Pavyzdžiui, viena mėgstanti keliauti, bet turinti neįgalumą, mergina ,,surinkti“ Lietuvą bando kitaip – išsiųsdama visiems turizmo centrams po vokelį su euru ir prašymu atsiųsti magnetą jos nurodytu adresu. Pasak merginos sesers, surinkta dėlionė jai yra neįkainojama dovana.

Neapsieita ir be originalių mainų. Prieš pat Kalėdas socialiniame tinkle „Facebook“, vienoje iš grupių, kur žmonės keičiasi, perka ir parduoda įvairių rūšių augalus ir sėklas, viena moteris siūlė mainus – už tam tikrų miestų magnetus atsidėkoti pomidorų daigais. Ji prisipažino, jog nori dar iki švenčių padėti sūnui ,,surinkti“ dėlionę, bet trūksta kelių magnetų.

Šios bei daugelis kitų istorijų tik dar kartą parodo, kaip mes mylime savo kraštą ir kaip kiekvienam reikalingas Lietuvos žemėlapis. Tad skelbiame naują šūkį – „Būk lietuvis, surink Lietuvą“.

Palaikome ryšius ir su užsienio lietuviais, kuriuos taip pat tikimės „užkabinti“ ir bent per atostogas paskatinti pažinti ir rinkti Lietuvą.

Naujas turizmo sezonas žada dar daugiau staigmenų. Akcijų ir atrakcijų šiais metais tikrai netrūks. Keliautojai galės įsigyti ne tik miestų magnetukų, bet ir įvairių kitų ,,Surink Lietuvą“ suvenyrų ar dovanėlių. Prekyboje jau pasirodė ,,Surink Lietuvą“ marškinėliai su vieno didžiausių sporto ir laisvalaikio drabužių gamintojų Rytų Europoje ,,Audimas“ ženklu.

Projektas ,,Surink Lietuvą“ taip pat kviečia kartu švęsti ir išskirtiniausias bei unikaliausias šventes įvairuose Lietuvos kampeliuose. Kiekvieną mėnesį socialinio tinklo ,,Facebook“ ,,Surink Lietuvą“ paskyroje galite rasti sudarytą kalendorių – rekomendaciją, kokiuose renginiuose apsilankyti ir tokiu būdu susipažinti su dar neatrastomis mūsų šalies vietovėmis.

 „Surink Lietuvą“ taip pat labai džiaugiasi visų pasitikėjimu ir įvertinimu. Projektas buvo išrinktas ir tapo ,,Sėkmingiausia turizmo iniciatyva 2018-iais metais“. Už įtraukiantį Lietuvos istorijos ir kultūros įprasminimą įteiktas ,,Unikali šalis 2018“ apdovanojimas. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba ir Lietuvos artojų asociacija organizavo renginį ,,Lietuvos artojų varžybos ir Kukurūzų diena 2018”, kurio metu pagaminta 100 kv. m „Surink Lietuva“ dėlionė bei buvo siekiama Lietuvos rekordo – sudėti didžiausią dėlionę Lietuvoje!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas