Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Santuoka ir seksas: kaip įveikti rutiną?

Dažnai sakoma, kad santuoka – tai santykių įprasminimas, tačiau tam, kad tai būtų tiesa, dažniausiai reikia įdėti nemažai pastangų. Draugystės pradžioje daugeliu atvejų viskas būna daug paprasčiau – jaučiamas stiprus susižavėjimas ir aistra, kurie tarsi paslepia tam tikrus partnerio trūkumus. Laikui bėgant ir vis labiau pažįstant vienam kitą gali atsirasti rutina, kuri turi didelę įtaką santuokos kokybei. Vienas iš būdų ją išsklaidyti – pastangos, dedamos intymaus ryšio stiprinimui.

Nebijokite bendrauti

Bendravimas – tai, kas gali padėti išspręsti labai daug problemų. Per ilgus santuokos metus seksas gali tapti nuobodus ir neįdomus. Jei kartojamos tos pačios pozos ir neišbandomos naujos erotinės prekės, tai tampa labiau įpročiu nei malonumu. Kartais partneris to gali net nepastebėti, todėl nieko nelaukite ir papasakokite, kaip jaučiatės. Svarbiausia nepriekaištauti ir nekaltinti – juk bet kokie ilgalaikiai santykiai turėtų būti pagrįsti pagarba ir supratingumu.

Galbūt jums sunku reikšti mintis ir norite išmokti tai daryti geriau? Išbandykite paprastas frazes, tokias kaip: „Galbūt būtų puiki proga išbandyti ką nors naujo?“ arba „Manau, kad atėjo laikas atgaivinti mūsų santykius naujais malonumais?“ ir pan. Juk paprastas ir nuoširdus pokalbis gali suteikti santuokai trūkstamo dinamiškumo ir aistros.

Nepamirškite smulkmenų

Kada paskutinį kartą savo sutuoktinį kvietėte pavakarieniauti? Jei norėdami atsakyti į šį klausimą ilgam susimąstėte, tikrai verta imtis veiksmų. Galbūt verta išbandyti naują restoraną arba išvykti trumpų savaitgalio atostogų, kurių metu pabūtumėte tik dviese? Jei nusprendėte likti namuose, skani vakarienė ir erotinės prekės gali būti tai, ko reikia. Paįvairinkite lovos žaidimus išmaniaisiais sekso žaislais, intymia kosmetika ar paprasčiausiu masažu žvakių šviesoje.

Parodykite dėmesį

Šiomis dienomis žmonės vis daugiau laiko skiria darbui ir karjerai. Taip, laikui bėgant, partneriai gali pamiršti vienas kitą ir atitolti. Visgi kad ir kokie pavargę jaučiatės po visos darbo dienos, nepamirškite pasidomėti vienas kitu ir nuoširdžiai išklausyti. Toks poelgis tarsi parodo rūpestį, kuris santykiuose išties svarbus. Jei turite laisvą minutę darbe, galbūt verta parašyti romantišką žinutę arba tiesiog paklausti, kaip sekasi?

Santuoka – puikus metas mokytis vieniems iš kitų. Natūralu, kad laikui bėgant keičiasi tam tikri pomėgiai ir norai, todėl svarbu nenustoti domėtis antrąja puse: taip gali būti lengviau nudžiuginti savo mylimąjį ar mylimąją. Puiki mintis gali būti nedidelė aistrą pakurstanti dovanėlė, pavyzdžiui, įvairios erotinės prekės, seksualūs apatiniai. Pastarieji dažniausiai labai patinka moterims, bet džiugina ir vyrus.

Elkitės spontaniškai

Vieni geriausių dalykų nutinka neplanuotai – tai galioja ir seksui. Jei namuose esate vieni, nelaukite tinkamo laiko ar vietos – tiesiog imkitės iniciatyvos. Galbūt jūsų antroji pusė jau ilgai to laukia? Paįvairinimui galite išbandyti įvairias namų vietas: dušą, virtuvę, svetainę, o gal net persikelti į automobilį – neribokite savęs.

Svarbiausia – jausmai

Tam, kad seksas santuokoje būtų tikrai malonus, svarbiausia yra jausmai: sąžiningumas, atvirumas, supratingumas ir tolerancija. Būtent tai leidžia atsipalaiduoti ir pajusti didžiausią malonumą, o įvairios erotinės prekės gali papildomai paskatinti artumui. Svarbu natūraliai priimti tai, jog žmona ar vyras kartais nenori mylėtis: juk tam gali būti svari priežastis. Geriau pasidomėkite jais ir skirkite laiko nuoširdžiam pokalbiui.

Įvairovė ir spontaniškumas – tai, kas gali išties praskaidrinti rutinos nukamuotą sutuoktinių gyvenimą. Jei manote, kad atėjo laikas santykiams suteikti daugiau aistros, nebijokite išbandyti specialių priemonių, galinčių pagerinti sekso kokybę. Stenkitės išlikti savimi ir nepamirškite domėtis išrinktuoju ar išrinktąja – juk laiku parodytas dėmesys ir tikri jausmai yra stiprių bei ilgalaikių santykių pagrindas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas