Darbuotasi su gera nuotaika.

Žmonės

Bendruomenė Taujėnuose tvarkė paplūdimį

Milda AUGLYTĖ

Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininko pavaduotoja

Vieną šeštadienį taujėniškiai susibūrė į talką – susitvarkyti paplūdimį, esantį prie užtvankos. Idėja imtis tvarkymosi darbų gimė keletui aktyvių bendruomenės tarybos narių, kurie dažnai čia maudosi. Paplūdimys buvo apaugęs nendrėmis, likusi tik siaura atkarpa įbristi į vandenį. Iš pradžių visos pakrantės nendrės buvo iškastos ir atvežta smėlio. Talkos dieną susirinko nemažas būrelis pačių aktyviausių bendruomenės narių. Vieni vyrai rovė vandens augalų likučius, rinko akmenis, kiti pjovė žolę, dar kiti – mūrijo naują laužavietę, frezavo tinklinio aikštelę, moterys rūpinosi pietų gaminimu. Mažieji taujėniškiai irgi neatsiliko nuo savo tėvelių. Po talkos buvo valgoma žuvienė, lauže keptos bulvės, žaidžiamas tinklinis, vaikai maudėsi užtvankoje.

Viskas negali būti padaryta per vieną dieną, todėl artimiausiu metu bus atvežta dar daugiau smėlio, įrengta persirengimo kabina, atsiras sūpynės mažiesiems.

„Mes, Taujėnų miestelio bendruomenė, niekada nestokojome bendrystės jausmo įgyvendinant bet kurį projektą, bet kokią veiklą, bet kurią idėją. Nepriklausomai nuo amžiaus ir pareigų – nuo vos 4 mėnesių sulaukusios Elenos iki rajono mero Rolando – visi esame kaip vienas kumštis. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo krašto žmonėmis“, – taip po talkos sakė Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininkas Vidmantas Krikštaponis.

Iš tiesų, tikrą bendrystę parodo pačių žmonių gerovei atlikti darbai. Dažnai reikia tik bendruomeniškumo jausmo ir darbščių rankų.

Nuotraukos Linos KRIKŠTAPONIENĖS ir Ramūno KRIKŠTAPONIO.

Valant pakrantę pasitelkta ir galinga technika.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aš :
    Malacy

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas