J. Arlauskas. LR vyriausybės kanceliarijos nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Paskirtas naujas Vyriausybės atstovas

Liepos 1-ąją ministras pirmininkas Saulius Skvernelis priėmė Vyriausybės atstovo Vilniaus ir Alytaus apskrityse priesaiką. Šias pareigas eis advokatas Julius Arlauskas.

38 metų teisininkas J. Arlauskas, paskirtas Vyriausybės atstovu Vilniaus ir Alytaus apskrityse, taip pat laikinai eis Vyriausybės atstovo pareigas Kauno ir Marijampolės bei Panevėžio ir Utenos apskrityse.

Taip pat kartu prisiekė ekonomistė Daiva Kerekeš. Ji Vyriausybės atstovės pareigas toliau eis Klaipėdos ir Tauragės apskrityse.

Šie du valstybės pareigūnai paskirti pagal naują Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymą, kuris nustato kitokią, negu iki šiol galiojo, Vyriausybės atstovų paskyrimo tvarką (nerengiant konkurso) ir kitokį Vyriausybės atstovo institucijos veiklos modelį. Pagal nuostatas, įsigaliojusias nuo 2019 m. liepos 2 d., šiuo metu veikiančios dešimt Vyriausybės atstovų apskrityse tarnybų bus reorganizuotos į vieną Vyriausybės atstovų įstaigą, o savivaldybių administracinę priežiūrą vietoj dešimties Vyriausybės atstovų vykdys penki – po vieną Vilniaus ir Alytaus, Kauno ir Marijampolės, Panevėžio ir Utenos, Klaipėdos ir Tauragės bei Šiaulių ir Telšių apskrityse.

Pagrindinė Vyriausybės atstovo funkcija – prižiūrėti, ar savivaldybės laikosi Konstitucijos, įstatymų ir ar vykdo Vyriausybės sprendimus.

Naujai paskirti Vyriausybės atstovai pareigas galės eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Iki šiol kadencijų skaičius nebuvo ribojamas.

Nuo 2016 m. kovo Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje pareigas ėjo konkursą laimėjusi Vilda Vaičiūnienė.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas