Asociatyvi nuotrauka.

Kultūra

Skandalingasis festivalis apsistojo Šventupės kempinge

Oskaras VERBICKAS

Praėjusį savaitgalį Šventupės „River camp“ kempinge antrą kartą praūžė skandalingasis festivalis „Funikulierius 2019“. Šventosios upės pakrantėje iškilo šimtai palapinių ir net keturios scenos, kuriose be perstojo grojo muzika.

Prieš kelerius metus spaudoje pasirodęs pranešimas apie „sektantų orgijas“, vykstančias šalia Kernavės esančioje miško sodyboje, pasirodė esąs pradinė festivalio „Funikulierius“ stadija. Dabar festivalis vyksta jau kitame lygyje – renginys tapo oficialiu, pradėtas platesnis reklamavimas, bilietai platinami internetu. Priežasties, dėl kurios festivalis pradėtas rengti Šventupės kempinge, renginio organizatoriai neatskleidžia, tačiau „River camp“ atstovas Paulius Ramonas teigia, kad organizatoriams patiko aplinka.

Nusipirkę šių metų festivalio bilietus, kurių kainos svyravo nuo 30 iki 60 eurų, renginio dalyviai kempinge galėjo pradėti linksmintis jau nuo ketvirtadienio. Norintys apsilankyti festivalyje turėjo galimybę įsigyti ir VIP bilietus, tačiau organizatoriai pranešė, jog jie nesuteikia jokių papildomų patogumų – šie bilietai yra brangesni, todėl skirti norintiems paremti renginį. Tiesa, festivalio bilietus pirkti ir jame dalyvauti galėjo tik asmenys nuo 18 arba nuo 16 metų su suaugusiojo palyda.

Festivalis „Funikulierius“ Šventupėje vyko antrus metus, tačiau jis gyvuoja jau ketverius metus, todėl ir pasirodymai vyko net keturiose scenose. Šimtus iš visos Lietuvos susirinkusių elektroninės muzikos gerbėjų džiugino ne tik muzikantai iš Lietuvos, bet ir iš Vokietijos, Prancūzijos, Portugalijos, Rusijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos.

Festivalio dalyviai pasakojo, kad organizatoriai puikiai išnaudojo ir renginio lokaciją – upės paplūdimyje buvo įrengta speciali poilsio zona, kur žmonės rinkosi atsipūsti nuo festivalio šurmulio. Dalyviai turėjo progą stebėti ir neįprastą žiaurumo teatro pasirodymą, kuriame susipina teatras ir šokis, vyrauja aktorių stipri išraiška ir vidinė įtampa. Visi norintys galėjo dalyvauti ir aktyviose veiklose – vyko tinklinio varžybos, šokio judesių pamoka, „Techno jogos“ užsiėmimai, specialiai riedlentininkams buvo paruošta rampa.

Tame pačiame kempinge jau liepos 19–22 dienomis vyks dar vienas renginys. Bus bandoma atgaivinti legendinį „Rockmergės“ festivalį.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas