Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Hidrologinė sausra Ukmergėje – dar tik teorinė

Oskaras VERBICKAS

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba liepos 2-ąją nacionaliniu mastu paskelbė hidrologinę sausrą. Toks reiškinys skelbiamas, kai vandens lygis yra žemesnis už daugiametį daugiau nei pusėje matavimo stočių.

Liepos 1-ąją atlikus skaičiavimus buvo nustatyta, kad 28-iose šalies vandens matavimo stotyse iš 48-ių vandens lygis yra žemesnis arba lygus žemiausiam vidutiniam daugiamečiam šiltojo laikotarpio vandens lygiui. Prie tokios situacijos smarkiai prisidėjo aukšta birželio mėnesio temperatūra ir kritulių kieko trūkumas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus vyriausioji specialistė Joana Pumpolovič „Gimtajai žemei“ sakė, kad Šventosios upėje situacija kol kas nėra kritinė, tačiau vandens lygis sparčiai artėja prie gamtosauginių debitų, tai yra minimalaus vandens nuotėkio, reikalingo, kad būtų užtikrinamos minimalios ekosistemų gyvavimo sąlygos. Ukmergės rajone esančių kitų telkinių vandens lygio Hidrometeorologijos tarnyba nematuoja, tačiau bendras vandens lygis taip pat nėra kritinis.

J. Pumpolovič teigia, kad blogiausia situacija dabar yra didžiausiose mūsų upėse – Nemune ir Neryje. Vandens lygis labiausiai sumažėjęs Nemune ties Druskininkais, Nemajūnais, Smalininkais, Panemune, Šešuvyje ties Skirgailais, taip pat Ūloje ties Zervynomis, Mituvoje ties Žindaičiais, Neryje ties Jonava, Nevėžyje ties Babtais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas