Įvairūs

Vibratoriaus sukūrimo istorija – jis žemėje tam, kad moterys neišprotėtų

Vibratoriaus sukūrimo istorija – jis žemėje tam, kad moterys neišprotėtų

Visada yra sunku, kada iš žmogaus atimamos tam tikros laisvės. Tačiau daugumai iš mūsų atrodo nesuvokiama, kaip buvo galima gyventi viduramžių feodalizmo santvarkoje arba tada, kai baudžiava dar nebuvo panaikinta. Jokios žodžio teisės, laisvės, negalima turėti nuosavybės, balsuoti. Jeigu dabartinius žmones perkeltume laiku atgal, į tuos laikus, ypač didelį kultūrinį bei emocinį šoką patirtų moterys. Jos ne tik nebūtų pilnavertės visuomenės narės, bet ir jaustųsi labai suvaržytos asmeniniuose gyvenimuose. Dėl tam tikrų apribojimų, tų laikų moterys net tapdavo isterikėmis ir išprotėdavo… O kuo čia dėti pavadinime minėti vibratoriai? Skaitykite ir sužinokite!

Kas buvo kaltas?

Vienareikšmiško atsakymo į klausimą: „Kodėl moterys „pamesdavo galvą“?“ rasti negalėjo niekas. Vienu metu, tam tikri visuomenės sluoksniai ir net bažnyčia pradėjo platinti idėją, kad tam tikras procentas moterų gimsta su išprotėjimo genu. Nors tikrai šviesūs asmenys nepastebėjo jokio sąryšio tarp lyties ir isterijos priepuolių bei skatino šią problemą nagrinėti toliau, tam tikrus sprendimus išbandyti draudė katalikų bažnyčia. Tikriausiai to ir trūko, nes problemos sprendimo būdas buvo visai čia pat.

Apie kelis šimtus metų Europą kankinusi moterų isterija, pasirodo, buvo susijusi su sekso stygiumi. Kadangi moterims katalikų bažnyčia draudė ne tik mylėtis iki vestuvių, bet ir išvis mėgautis seksu – susikaupusi frustracija jas išvarydavo iš proto. Moterys, tiesiogine ir netiesiogine prasme – imdavo lipti sienomis, isterikuodavo, smurtaudavo prieš save bei kitus ir niekas negalėjo suprasti kodėl. Sunku pagalvoti, kad tokios opios tų laikų problemos šiais laikais nė kvapo nebeliko, o ją išsprendė – vibratorius.

Sunkus jo kelias į moterų gyvenimą, ne kelnaites

Nors dabartinės moterys vibratorių sau perka arba draugėms dovanoja dėl didesnio malonumo, iki XXa. 6 deš. tai buvo medicininė priemonė. Sakoma, kad pirmasis elektrinis vibratorius atsirado vėlyvo XIXa. Prancūzijoje. Čia, Romain‘as Vigoroux‘as išrado kai ką, kas buvo panašu į elektrinę vibruojančią kėdę. Jos paskirtis buvo gydyti moterų isteriją, virškinimo ir tuštinimosi bei nervų sistemos sutrikimus. Tiesa, čia dar verta paminėti, kad kyla ginčų dėl to, kas iš tiesų išrado vibratorių. Vieni ji priskiria vienam iš dviejų prancūzų gydytojų, kiti – britų psichoterapeutui . Iš tiesų, tikslus atsakymas priklauso nuo to, ką laikome vibratoriumi, tačiau šįsyk – ne apie tai.

Tik apie 1900-uosius metus (praėjus ~30 metų po Vigoroux‘o išradimo) vibratoriai tpao reklamuojami ir pardavinėjami kasdieniam vartojimui. Tiesa, tada jie buvo skirti ne vien intymių kūno vietų pamaloninimui. Paskirtis buvo daugiau medicininė, skirta savijautos gerinimui ir chroniškų sutrikimų bei psichozei gydyti.

Patyliukais, pamažiukais, po maždaug 25-30 metų vibratoriai tapo sekso žaislu. Tad ~1930-uosius pirmosios moterys, tiesa jų buvo tik vienetai, jau drąsiai rinkosi pirkti vibratorių savo malonumui. Na, o nuo septintojo dešimtmečio jų jau buvo galima įsigyti erotinių prekių parduotuvėse.

Kitos įdomybės iš tų laikų

Kaip jau minėjome, tais laikais, kada vibratorių technologija dėjo pirmuosius žingsnius, jie buvo medicininė, gydomoji priemonė. Visgi žmogaus prigimtis nulėmė, kad šiam įtaisui skirta teikti malonumą, o ne tik gydyti. Tos vibruojančios kėdutės, kurios laikomos vibratorių pirmtakėmis, stovėdavo fizio arba psichoterapeutų kabinetuose. Kada gydytojas moteriai nustatydavo isteriją, jai būdavo išrašomas „gydymas“ ant tokios kėdutės. Staigmena ar ne – sunku pasakyti, bet gydytojų teigimu, tose vietovėse, kur būdavo tokius metodus praktikuojančių medikų, padaugėjo moterų, kurios „susirgo“ isterija, o tos, kurios gaudavo šį gydymą, neretai norėdavo ateiti ir apsisaugoti nuo nuprotėjimo „profilaktiškai“. Yra net viena linksma istorija, kaip vienas vyras Prancūzijoje įtarė terapeutą esant jo žmonos meilužiu ir jį labai stipriai sumušė, tačiau ši mezgė romaną tik su jo kėde…

Dar vienas tų laikų perliukas – vibratorių reklamos laikraščiuose. Nors dabar tokią reklamą skleisti sunkiau, kadangi tai laikoma „netinkamo poveikio“ darymu nepilnamečiams, XXa. pradžioje apie jokį poveikį niekas nesusimąstydavo. To meto laikraščiuose galima rasti reklamų, kurios žadėjo: „Tokią pagalbą, kuri reikalinga kiekvienai moteriai“, „Gydymą per magišką prisilietimo galią“, „Dovaną, kuri padės išlikti jauna ir gražia“ o kai kur skelbėjai net kvietė „Mokytis perspektyvaus amato – vibratorių remonto.“

Ar dar pavyksta taip pagydyti isteriją?

Sunku pagalvoti, kad šiais laikais, moteriai, norinčiai pajausti malonumą, reikėtų eiti ant „specialios kėdutės“, pas daktarą. Juokas juokais, bet asmeninė žmogaus seksualinė laisvė – rimtas reikalas. Dažniausiai vibratoriai yra skirti moterims, tačiau kai kurie modeliai tinka ir vyrams, o taip pat vis populiarėja ir vibratoriai poroms. Tai – nebe gydymo priemonė, o malonumams skirtas žaislas.

Kaip bebūtų, nors isterijos gydymui, per 100 metų, atsirado ir geresnių būdų, malonumams atrasti – ne. Galima džiaugtis, kad moterims nebereikia laukti eilėje pas psichoterapeutą, o visi vibratoriai internetu prieinami, dėka elektroninės prekybos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas