Asociatyvi nuotrauka

Įvairūs

Patarimai, kaip pasirinkti virtuvės įrangos spalvas

Spalvos namų erdvėms daro labai didelę įtaką, todėl kiekvieną kambario elementą reikia rinktis labai atsakingai – ir ne tik tuomet, kai kalbame apie sienas ar grindis. Įrenginių atspalviai taip pat ženkliai prisideda prie bendro interjero plėtojimo, o jų daugiausiai tenka sutikti virtuvėje. Kaip tuomet nuspręsti, kokių spalvų įrenginiai šiai erdvei tinka labiausiai?

Pirmenybę teikite neutraliems atspalviams

Toks sprendimas bus ne tik saugus, bet ir ilgaamžis. Šviesių, švelnių spalvų įranga pernelyg neatkreips dėmesio ir tiks kiekvieno skoniui – šiuos privalumus ypač įvertinsite tuomet, jeigu ateityje savo būstą nuspręsite parduoti ar išnuomoti. Be to, virtuvėje tenka praleisti nemažai laiko, todėl rinkdamiesi ryškesnius atspalvius, rizikuosite tuo, kad jie labai greitai Jums atsibos ir kuo skubiau norėsis kardinalių pokyčių.

Įvertinkite, kokios kitos spalvos vyrauja interjere

Virtuvės įrangos atspalvius reikia derinti atsižvelgiant į kitus patalpos elementus, tokius kaip apdaila ar baldai. Jei naudojate daug ryškių atspalvių, logiška, kad norėsis baltos ar nerūdijančio plieno spalvos montuojamos skalbimo mašinos ar šaldytuvo, o jeigu visos detalės labai šviesios ir monotoniškos, nepamaišys ir keli spalvingesni akcentai. Svarbiausia, kad jie derėtų tarpusavyje – tuomet virtuvėje įsivyraus jaukumas ir darna.

Atsižvelkite į apšvietimą

Kuo daugiau natūralios šviesos bus kambaryje, tuo tikresnės atrodys visos spalvos, todėl turėtumėte įsivertinti, ar virtuvė yra pakankamai šviesi. Dažniausiai abejojama dėl tamsių atspalvių, tačiau jeigu šviesos šioje patalpoje pakanka, juodi įrenginiai erdvės vizualiai nesumažins – priešingai, ji atrodys elegantiška ir žavinga. Bet jeigu tokie prietaisai puikuosis virtuvėje, kurioje yra tik dirbtinis apšvietimas, rezultatas tikrai nebus toks, kokio norėtumėte.

Pagalvokite apie praktiškumą

Virtuvėje nešvarumų tikrai nepavyks išvengti, tačiau pasirinkdami atitinkamus įrenginių atspalvius, galite užsitikrinti paprastesnę jų priežiūrą. Pavyzdžiui, ant tamsių paviršių dulkės ir kiti nešvarumai bus lengviau pastebimi, tuo tarpu šviesios spalvos (o ypač balta) juos puikiai užmaskuos. Pats idealiausias variantas būtų margi atspalviai, tačiau tokių įrenginių bent jau kol kas pasitaiko pakankamai retai – jei Jums pavyks juos surasti, nepraleiskite progos įsigyti tokį praktišką gaminį!

Eksperimentuokite su smulkiais įrenginiais

Nors nauji šaldytuvai ar kita virtuvės technika dabar gali būti pačių netikėčiausių spalvų, vargu, ar išdrįsite tokius atspalvius išbandyti – nebent kruopščiai derinate kiekvieną detalę ir esate tikri, jog tokie tonai atrodys nepriekaištingai. Tačiau visai kita situacija yra su smulkiais įrenginiais, kurie neretai yra paslepiami spintelėse. Jei nesate tikri dėl tam tikrų atspalvių, pirmiausia juos „pasimatuokite“ rinkdamiesi nedidelius buities prietaisus – jei spalva patiks, ateityje ją galėsite pritaikyti ir didesniems sprendimams.

Nepersistenkite

Tiek nusprendę eksperimentuoti, tiek besirinkdami tradicinių spalvų įrangą, nepamirškite visų naudojamų atspalvių suderinti tarpusavyje ir nesistenkite, kad kiekvienas elementas būtų vis kitoks. Tam, kad aplinka būtų harmoninga, svarbu išlaikyti balansą ir naudoti vientisą spalvų paletę – nors „išsišokimai“ sveikintini, su jais nereikėtų persistengti.

Vadovaudamiesi šiais patarimais, išsirinksite tokius virtuvės įrenginius, kurie padės sukurti jaukią ir įkvepiančią šios patalpos atmosferą. Įvairiausių spalvų buitinės technikos ieškokite Pigu.lt el. parduotuvėje – čia virtuvei skirtus gaminius įsigysite itin palankia kaina.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas