Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Senolę apgavo benamis

Gegužės 8-ąją, apie 8 valandą, pas Vytauto gatvėje gyvenančią 87-erių ukmergiškę užsuko nepažįstamas vyras, kuris prisistatė rajono savivaldybės darbuotoju, organizuojančiu pagalbą seniems žmonėms. Jis močiutei atnešė tris pakelius makaronų ir perspėjo, kad ją aplankys moteris iš savivaldybės, kuri pasirūpins malkomis bei kita pagalba.

Taip pat vyras paaiškino, kad senolei yra skirta 20 eurų parama, kurią jis neva nori perduoti. Nepažįstamasis išsitraukė 100 eurų kupiūrą ir pasiteiravo, ar šeimininkė turės grąžos. Moteris iš virtuvės atsinešė pinigus – 100 eurų 10 eurų banknotais. Vyriškis liepė pasirašyti įvairiuose lapuose, paskui staigiai paėmė pinigus ir pasišalino.

Senolė dėl prarastų pinigų kreipėsi į policiją, apibūdino sukčiautojo išvaizdą. Papildomos informacijos pareigūnams pateikė ir įtartiną asmenį matę kaimynai. Netrukus apgavikas buvo nustatytas. Tai –nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis, 1983 m. gimęs ukmergiškis. Vyras ne kartą baustas už administracinius pažeidimus.

Apie panašų atvejį policijai pranešta ir gegužės 6-ąją. Tądien į Anykščių gatvėje gyvenančios 82-ejų moters namus užėjęs vyras prisistatė pareigūnu. Jis šeimininkę ėmė gąsdinti aiškindamas, kad prokuratūra  gavo skundą, jog ji pardavinėja naminę degtinę. Paskui vyras ėmė klausinėti apie turimas pajamas, auksinius papuošalus… Apžiūrėjęs kambarius nepažįstamasis pareiškė, kad kitą dieną ateis su prokuroru daryti kratą. Kai vyras išėjo, moteris apie keistą vizitą pranešė policijai.

Pareigūnai aiškinasi, ar šie atvejai nėra susiję.

Policija prašo įspėti senyvo amžiaus žmones apie galimus sukčiavimo atvejus ir ragina, įtarus bandymą apgauti ar pastebėjus įtartinus asmenis, apie tai pranešti tel. 112.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas