A. Balčiūnienė išrinkta mero pavaduotoja.

Aktualijos, Naujausi

Politikų konfrontacija tęsiasi: Tarybos posėdis nutrauktas

Ketvirtadienį vykusiame neeiliniame naujosios Savivaldybės tarybos posėdyje turėjo būti svarstoma 11 klausimų. Tarp jų – dėl Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojo ir administracijos direktoriaus skyrimo. Tačiau buvo paskirtas tik vicemeras – po slapto balsavimo mero pavaduotoja vienbalsiai  išrinkta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Agnė Balčiūnienė.

Svarstant sprendimo projektą „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus paskyrimo“, rajono meras Rolandas Janickas sakė, kad šias pareigas gali eiti asmenys, kurie buvo patikrinti specialiųjų tarnybų. Joms buvo pateiktos dvi kandidatūros – savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo Salvijaus Stimburio ir visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ vadovo Dariaus Varno. Iš Specialiųjų tyrimų tarnybos buvo gautas atsakymas, kad abu kandidatai gali eiti pareigas, tačiau pažymos apie galimybę dirbti su slapta medžiaga, anot mero, nesulaukta. Dėl to jis neteiksiąs kandidatūrų iki tol, kol nebus gauta ši informacija.

Po šio pareiškimo 15 Tarybos narių grupė, kurioje – Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų,  visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, paprašė penkių minučių pertraukos. Po pasitarimo grįžę į posėdžių salę jie pareikalavo teikti kandidatūras į administracijos direktoriaus pareigas. Merui nenusileidus, jie išėjo iš salės, liko tik A. Balčiūnienė. Tarybos posėdis buvo nutrauktas.

„G. ž.“ inform.

Plačiau apie posėdį skaitykite šeštadienio „Gimtosios žemės“ laikraštyje.


Nutrūkus posėdžiui, R. Janickas ir A. Balčiūnienė diskutavo dėl tolimesnių veiksmų.

Grupė Tarybos narių pareikalavo pertraukėlės, kad galėtų pasitarti.

Išėjus daugumai Tarybos narių, posėdžių salė liko pustuštė.

Likusieji posėdžiauti negalėjo – trūko kvorumo.

Pirmajame Tarybos posėdyje  savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjai Zinai Kurmelienei pavesta eiti administracijos direktoriaus pareigas iki bus paskirtas naujasis savivaldybės administracijos vadovas.

Tarybos nariai laukia eilės balsuoti.

Genovaitės KAZIELIENĖ nuotraukos

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Klausimuks :
    Garbės piliečio vardo suteikti nereikia? Mero pavaduotojai atlyginimo koeficiento patvirtinti nereikia? Tai kaip čia taip? Komitetų patvirtinti nereikia? Tai kaip čia suprasti?
  • Miestelėnas :
    Meras turi suprasti, kad dauguma yra 15, o likę 10 yra opozicija nors ir nepasiskelbė, bet tai akivaizdu. Gaila miesto dėl mero neveiklumo ir negebėjimo skirti skaičiû 15>10:) Darbiečiams ir socdemams reikia susitaikyti su opozicijos role. Pralaimeta ir pramiegota reikia teisybę pripažinti,
  • Nuogas dilgynėse :
    Šiaip šis meras visą laiką ignoruodavo teisę, o dabar prisiminė, kad reikia laikytis teisės. Keista, kas čia jam nutiko? Raitosi kaip nuogas dilgynėse, kad jam teisė trukdo dirbti?
  • Livijai :
    Nereikia visko išversti ir kaltinti išėjusiu. Pirmiausia reikia merui suprasti kad yra nauja dauguma 15žmonių, kurią jam pristate turbut prieš 1-2 mėn o jis iki šiol naiviai tikisi kad bus kitaip.Turėjo laiko suprast kad tures dirbti su ja ir direktoriu jau renkasi ne jis o kas turi dauguma..Kad meras pramiegojo ir nesugebėjo suklijuoti savo daugumos, kaltas tik pats
  • Juozas :
    "DYRPT" reikia labai reikia
  • juozas.arman@gmail.com :
    "DYRPT" reikia jo-jo
  • Vistik :
    Meras negali susitaikyti su mintimi, kad buvę partiečiai nori daugiau, būti atsakingais, gelbėti skriaudžiamus gyventojus
  • Na jau :
    Meras negali patikėti, kad buvę partiečiai "išaugo marškinėlius", įgijo drąsos, nori daugiau atstovauti ir gelbėti skriaudžiamus Ukmergės gyventojus. Nėra kaip tartis po kilimu.
  • kis :
    As Tai kodėl meras neteikia direktoriaus kandidatūros kodėl jis nedirba savo darbo?Dauguma laukia.
  • AS :
    Bjauru buvo stebeti posedi. Dauguma nesugeba susitaikyti su rinkimu pralaimejimu. Bet dirbti atejote Ukmerges zmonems, o cia is karto matosi asmeniskumai. Paziurekite, "gerbiami" politikai i vaizdo irasa ir savo ironiskas sypsenas, pasaipas, ... Spjaunate liaudziai i veida. Tik tiek ir tesugebate. Kaip gali Ukmerge klesteti??? imkite pvz is kaimynu..., Jie jau sekmingai dirba toliau...
  • pirkis :
    Reikia piktintis mero neveiklumu o ne susidariusios daugumos nariais.Juk meras nepasiūle kandidato į direktorius.Ką jis tiek laiko veikė kad iki šiol neapsisprendė? O dauguma jau seniai ragina pradeti dirbti nes miestas kaip po karo.Deja meras toliau likęs vienas tik spektakliuose vaidina o dibt nei kitiems leidžia nei pats dirba.
  • Pilietis :
    Toks meras privalo atsistatydinti.
  • Rimas :
    Merui jau reiktų susitaikyti su pralaimėjimu ir pradėti dirbti - paskirti direktorių, tokia bevaldystė kenkia ir rajonui ir pačio mero reputacijai
  • Ukmerge :
    Geda! Kvorumas? O balciuniene zino sio zodzio reiksme?!?!?! Kur centras ziuri? STT
  • Ukmerge :
    Geda! Kvorumo truko? O Balciunienei netruko? Gerai pati save isrinko ...be kvorumo!!!!
  • Švabra :
    Kai kurie politikai parodė tikrus savo siekius. Kaip maži vaikai. Negavo mat saldainio, tai įsižeidė ir išėjo iš smėlio dėžės. Vietoje to, kad susiimtų ir dirbtų, nes darbotvarkėje buvo 11 klausimų. Ar jie į tarybą veržėsi dėl krašto žmonių? Ne, jie atėjo „paimti“ postus, savo reikalų tvarkyti. Apgailėtina.
  • Livija :
    Ko verti tokių politikų rinkimų pažadai dirbti savo krašto žmonėms? Nieko, nė sudilusio skatiko. Jie parodė tikrąjį savo veidą. Veržėsi į tarybą tik dėl postų. Negavo - įsižeidė ir pabėgo. Vietoje to, kad susiimtų ir dirbtų, nes darbotvarkėje buvo 11 klausimų. Politika - kompromisų menas. Akivaizdu, kad kai kurie politikai iki tokio lygio supratimo neužaugo. Ko gero ir nebeužaugs. Apgailėtina.
  • rimas :
    Manau Merui jau pats laikas susitaikyti su pralaimėjimu nes laiko tempimas neskiriant direktoriaus ne į naudą nei miestui, nei pačiam merui nedaro garbės. Rodo mero nesugebėjimą susitarti ir dirbti
  • Marko :
    Pasakykit, kas kompensuos ju sitas neaamones? Kaip vaiku darzelis. Darbo daug, o jie nesamonem uzsiema.
  • asas :
    Meras net posėdžių nesugeba vesti ,tai liks tik juosteles perkirpinėt
  • Algimantas :
    To ir reikejo tiketis....nesutarimai nuo pradziu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas