Sportas

Jaunųjų krepšininkų pergalė Prahoje

Ukmergės sporto centro krepšininkų, gimusių 2004 – 2005 m., komanda, vadovaujama trenerio Vitalijaus Martikonio, šiais mokslo metais puikiai baigė Moksleivių krepšinio lygos U 15 B diviziono čempionatą. Laimėjo pirmą vietą ir iškovojo teisę kitais metais žaisti aukščiausiame – A divizione. Krepšinio sezono uždarymui moksleiviai balandžio 16–23 dienomis vyko į Prahą (Čekiją), kur dalyvavo Easter Euro Basket Praha 2019 turnyre.

Varžybos vyko penkiose amžiaus grupėse (berniukai ir mergaitės). Turnyre dalyvavo Čekijos, Slovėnijos, Vengrijos, Italijos, Vokietijos, Ispanijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir Lietuvos komandos.

Ukmergės krepšininkai kartu su dar aštuoniomis komandomis žaidė U 15 grupėje. Komandos buvo suskirstytos į A ir B pogrupius. Savo grupėje ukmergiškiai susitiko su „The Indian High School Dubai“ (JAE), MŽK „Žiar nad Hronom“ (Slovėnija) ir „Godoloi Sport Klub Lila“ (Vengrija) komandomis. Laimėję visas pogrupio rungtynes, pusfinalyje Ukmergės sporto centro krepšininkai žaidė su Jonavos jaunaisiais sportininkais, kuriuos nugalėjo 65:33. Finale 77:44 laimėję prieš Čekijos „Ziccer Kosarsuli“ komandą, ukmergiškiai tapo turnyro čempionais.

Moksleiviai ne tik dalyvavo krepšinio varžybose, bet aplankė Prahos zoologijos sodą ir susipažino su Čekijos sostinės senamiesčiu.

Šios kelionės pagrindinis rėmėjas – UAB „Narbutas Furniture Company“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas