Naujausi, Sportas

„Vilkmergė“ – Lietuvos vicečempionė

Sėkmingai sezoną baigė Lietuvos MultiGyn Moterų lygoje rungtyniaujanti Ukmergės „Vilkmergės“ komanda. Mūsų krepšininkės ne tik pateko į finalinį ketvertą, bet ir pirmą kartą istorijoje žaidė didžiajame finale. Po šių rungtynių „Vilkmergė“ pasipuošė sidabro medaliais.

Finalinės kovos vyko savaitgalį Kėdainių arenoje.

Ukmergiškės, čempionate laimėjusios septynerias rungtynes ir devyneriose patyrusios nesėkmes, turnyrinėje lentelėje įsitvirtino ket-virtoje vietoje ir įgijo teisę žaisti dėl patekimo į finalą. Čia jos susitiko su reguliariojo sezono nugalėtojomis – Vilniaus „Kibirkštimi“.

Mūsų krepšininkės buvo nusiteikusios ryžtingai. Jos vilnietes nugalėjo rezultatu 103:102 (23:20, 24:31, 24:15, 19:24, 13:12).

Didžiąją susitikimo dalį inicia-tyvą savo rankose laikiusi „Vilk-mergė“ po Gabrielės Šulskės ir Urtės Bukauskaitės taiklių tritaškių ketvirtajame kėlinyje likus žaisti 3 minutes pirmavo labai užtikrintai – 89:76.

Deja, per paskutiniąsias minutes mūsų krepšininkės pelnė tik vieną tašką, o likus rungtyniauti 29 sekundes, komandas teskyrė vienas metimas – 88:90. Po minutės pertraukėlės sostinės žaidėjos rezultatą išlygino – 90:90. Rasa Knyzaitė bandė gelbėti situaciją, tačiau jos metimas nebuvo tikslus ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Šįkart į ataką iš karto puolė „Kibirkšties“ krepšininkės ir nuo mūsų sportininkių nutolo 97:91. Likus dviem minutėms, jos dar turėjo tą patį 6 taškų pranašumą (99:93). Kitoje atakoje G. Šulskė pelnė du taškus su pražanga, vilnietė prametė pro šalį, Goda Žiutelytė įmetė dvitaškį ir varžovių pranašumas tapo minimalus – 98:99. Prasidėjus paskutinei minutei, „Kibirkštis“ dar buvo priekyje 102:98. G. Šulskė į tai atsakė tritaškiu, pražangą išprovokavusi Klaudija Serkevičiūtė realizavo baudas ir išvedė „Vilkmergę“ į priekį – 103:102. Likus 6 sekundėms, sostinės krepšininkės metimas tikslo nepasiekė ir dramatiškai susiklosčiusi rungtynių pabaiga buvo sėkminga ukmergiškėms, kurios pateko į didįjį finalą.

Šių rungtynių didvyre tapo K. Serkevičiūtė – ji pakartojo lygos rezultatyvumo rekordą, per 42 minutes pataikiusi 8 iš 13 dvitaškių, 4 iš 5 tritaškių, 8 iš 8 baudų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 ir atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas, 5 sykius suklydo bei surinko 39 naudingumo balus.

Rezultatyviausios „Vilkmergės“ žaidėjos – K. Serkevičiūtė – 36 taškai, G. Šulskė – 24 (8/20 metimai), Kourtni Perry – 12 (13 atk. kam.), R. Knyzaitė – 11, Martyna Petrėnaitė – 10.

Sekmadienį vykusiose finalinėse varžybose su Kauno „Aistės-LSMU“ komanda „Vilk-mergė“ taip pat kovojo ryžtingai. Ukmergiškės atsilaikė tris kėlinius, tačiau teko pripažinti varžovių pranašumą – 81:57 (20:12, 13:16, 23:16, 25:13).

Rezultatyviausiai žaidė K. Serkevičiūtė, pelniusi 16 taškų, G. Šulskė – 12 (6 atk. kam.), M. Petrėnaitė – 8.

K. Serkevičiūtė pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką.

Be minėtų krepšininkių „Vilk-mergėje“ taip pat žaidžia Goda Kuzminskytė, Goda Vašurenkaitė, Evelina Šataitė, Kamilė Žiedelytė, Aurelija Putramentaitė, K. Perry, Martyna Čepaitė, Patricija Sribikytė, Vesta Peregorodejevaitė.

Komandos vyr. treneris – Gitautas Kievinas, trenerė – Rita Troškienė, vadovė – Rima Boškevičienė.

Matyt, net didžiausi optimistai prieš sezoną nelabai tikėjosi, kad ukmergiškės taip sėkmingai pasirodys čempionate. Tad iškovoti vicečempionių medaliai džiugina ne tik komandą, bet ir sirgalius.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lina :
    Tai Boskeviciene klubo vadove ar savivaldybes skyriaus vadove ? Ar viena dvejose ?
  • Buvusių nebuna :
    Kas tu toks "Anonymaus"? Visuose komentaruose figuruoji. Demaskuokis.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas