Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos

Per antrąjį akcijos „Lydeka 2019“ mėnesį – mažiau pažeidimų

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai per antrąjį akcijos „Lydeka 2019“ mėnesį (nuo kovo 1 iki 31 d.) nustatė mažiau mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų nei per pirmąjį.

Pranešime spaudai rašoma, kad vasario mėnesį buvo nustatyti 144 pažeidimai, o kovą – 70. Daugiausia jų kovo mėnesį išaiškinta Klaipėdos regione – 30.

Akcija „Lydeka 2019“ tęsis iki balandžio 20 dienos. Jos metu aplinkos apsaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir toliau itin atidžiai stebės vandens telkinius.

Už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda ir pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių konfiskavimas. Be to, už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką reikia atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams, o lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose žala skaičiuojama taikant trigubą įkainį.

Kovojant su brakonieriais labai svarbi ir visuomenės pagalba. Aplinkosaugininkai ragina žmones, pastebėjusius žvejybos taisyklių pažeidimus, nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD tel. (8 5) 273 2995.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas