Prezidentė D. Grybauskaitė priėmė teisėjo D. Rancev priesaiką.

Aktualijos

Ukmergėje – naujas teisėjas

Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės balandžio 3 d. dekretu Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėju paskirtas Dmitrij Rancev (g. 1985 m.), kuris prisiekė ir nuo balandžio 3-iosios pradėjo eiti savo pareigas.

Kaip „Gimtaja žemę“ informavo Vilniaus regiono apylinkės teismo pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Laima Matulytė, naujasis Ukmergės teisėjas D. Rancev 2008 m. baigė Mykolo Romerio universitetą ir įgijo teisės bakalauro, o 2010 m. – magistro kvalifikacinį laipsnį. Jis kalba anglų, lenkų ir rusų kalbomis, 2008-2010 m. dirbo Vilniaus ,,Ateities” vidurinėje mokykloje, o nuo 2010 m. iki šiol – Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, teisėkūros skyriuje.

Vilniaus regiono apylinkės teismo pirmininkė Jolanta Bagdonienė džiaugiasi, kad teismo teisėjų korpusą papildė profesionalus ir dalykiškas kolega, – teigė L. Matulytė. – Šio teismo bendruomenė linki sėkmės ir stiprybės teisėjui jo naujose ir atsakingose pareigose.“

Pasak atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida, nuo 2018 m. sausio 1 d. visoje šalyje įgyvendinus teismų reformą, Lietuvoje veikę 49 apylinkių teismai buvo sujungti į 12 apylinkių teismų, turinčių po kelis teritorinius padalinius, vadinamus teismo rūmais. Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų ir Ukmergės rajonų apylinkės teismai buvo prijungti prie Vilniaus rajono apylinkės teismo ir tapo vienu didžiausiu šalyje Vilniaus regiono apylinkės teismu, kurio centriniai rūmai – Vilniaus rajono rūmai. Iš jų yra administruojami visi kiti teismo rūmai. Vilniaus regiono apylinkės teismui vadovauja teismo pirmininkė J. Bagdonienė.

Pasiteiravus, kada galėtų būti baigti 2017 metų sausį pradėtų Ukmergės teismo rūmų pastato statybos darbai, L. Matulytė sakė, jog pabaiga preliminariai numatyta šių metų trečiajame ketvirtyje. Šiuo metu atliekami vidaus apdailos darbai, teismo rūmų pastatas atitinks visus teismo statiniams keliamus reikalavimus.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vietinis 2 :
    Policijos pastatas stovi tuščias, įrengtas pagal visus Europos standartus su areštine,kuriems galams vėl taškytis milijonais, statyti tokio dydžio pastatą(primenantį Pagirių šiltnamius) dėl vieno teisėjo?!
  • Vietinis :
    Bet koks tas naujas teismas baisus. Ten buvęs karinis miestelis. Pakankamai gražūs senoviniai pastatai išlikę. Ne jau nebuvo galima parinkti gražesnės pastato architektūros. Dabar pastatė kažką panašaus į varnų lizdą. Kokia gėda miestui. . .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas