Žaidimo nugalėtojų komanda su laimėtais prizais.

„Antanas Smetona - iškiliausia Ukmergės rajono asmenybė“, Kultūra

Protų mūšis, skirtas Prezidentui Antanui Smetonai

Milda AUGLYTĖ

Kultūros centro Taujėnų skyriaus renginių organizatorė

2019-ieji paskelbti pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos metais. Daugelis žino, kad šis Prezidentas yra gimęs visai netoli Taujėnų, Užulėnyje, ir baigęs Taujėnų pradžios mokyklą. Šia proga priešpaskutinį kovo savaitgalį Taujėnų kultūros namai kartu su biblioteka surengė protų mūšį „Ar daug žinai apie Prezidentą A. Smetoną?“

Į žaidimą užsiregistravo keturios komandos: „Tėviškėlė“, „Antaniniai obuoliai“, „Eruditai“ ir „UAB Bitkoinai ir ne tik“. Protų mūšį vedė šių eilučių autorė, kuri buvo apsirengusi kaip smetoniškų laikų dama. Prisiminus žaidimo taisykles pirmasis klausimas nuskambėjo tiesiai iš „Prezidento“ lūpų. Taujėnų gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas, dažnai įkūnijantis A. Smetoną renginiuose, uždavė klausimą, pareikalavusį gerokai pasukti galvą. Visi protų mūšio klausimai buvo susiję su Prezidentu, jo vaikyste, šeima, bendražygiais, politiniais reikalais bei Lietuvai reikšmingais įvykiais. Žaidimui paįvairinti buvo užduota ir keletas šmaikščių klausimų.

Žaidimas vyko gana intensyviai. Po trijų etapų paaiškėjo rezultatai. Pirmą vietą, surinkusi 19 balų iš 30 galimų, užėmė komanda „Tėviškėlė“ (Jolanta Janickienė, Rolandas Janickas, Vidmantas Krikštaponis, Jurgita Levickienė, Loreta Zdanienė). Antrą vietą užėmė „Antaniniai obuoliai“ (Gražvydas Auglys, Karolina Krikštaponytė, Lukas Matulis, Deividas Mesonis, Aida Stakaitė). Kadangi likusios komandos surinko po lygiai balų, taigi trečią vietą ir prizus draugiškai pasidalijo „Eruditai“ (Aistė Brokertienė, Tomas Brokertas, Agnė Janulė, Tadas Kaziūnas, Vaiva Narkūnaitė) ir „UAB Bitkoinai ir ne tik“ (Inga Čekavičienė, Rytis Čekavičius, Ignas Ivoška, Agnė Juškaitė, Aistė Šnipaitytė). Prizai taip pat įteikti ir pirmas dvi vietas laimėjusioms komandoms.

Džiugu, kad šiam protų mūšiui atsirado ir rėmėjų: Ukmergės kultūros centras, Ukmergės kraštotyros muziejus, Taujėnų miestelio bendruomenė ir MB „Roko virtuvė“. Nuoširdžiai jiems dėkojame.

Visi iš komandų už dalyvavimą surinkti pinigai yra paaukoti Prezidento A. Smetonos pamink-lui, kuris bus pastatytas šią vasarą jo gimtinėje prie Užulėnio mokyklos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas