Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Šią savaitę turėtų paaiškėti valdančioji koalicija

Kovo 3 dieną rajono gyventojai išrinko Savivaldybės tarybą, o kovo 17-ąją, per pakartotinius rinkimus – rajono merą. Rinkimų rezultatus patvirtinus Vyriausiajai rinkimų komisijai, į pirmąjį posėdį, kuris vyks balandžio 16 dieną, susirinks ir prisieks 25 naujos rajono Tarybos nariai.

Rinkimuose į Savivaldybės tarybą Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 6 mandatus, visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“ ir Darbo partija – po 5, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija – po 4. Rajono meru išrinktas Darbo partijos atstovas Rolandas Janickas.

Paaiškėjus rinkimų rezultatams, prasideda politikų derybos dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, postų dalybos.

Antradienį kalbintas R. Janickas „Gimtajai žemei“ sakė, kad burtis į koaliciją buvo pakviesti visų į Tarybą patekusių politinių jėgų atstovai. Jis teigė, kad niekas pasiūlymo neatsisakė. Vis dėlto, R. Janickas neatmetė galimybės, kad gali kilti diskusijų dėl asmenybių bendro darbo, tačiau kol kas, anot jo, „pokalbiai vyksta sklandžiai“.

„Tikiuosi, kad šią savaitę turėtų viskas paaiškėti, o kitą bandysime derinti veiklos programas“, – atskleidė meras.

Laimėjusių partijų politikai turės apsispręsti, kam atiteks mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus, direktoriaus pavaduotojo, rajono Tarybos komitetų vadovų postai.

Sklandų pasidalijimo postais procesą gali sutrikdyti Valstybės saugumo departamentas (VSD). Rašte Lietuvos savivaldybių aso-ciacijai jis paprašė informuoti naujai kadencijai išrinktas savivaldybių tarybas bei merus, kad jie įpareigotų į administracijos direktoriaus ar jo pavaduotojo pareigas pretenduojančius asmenis „užpildyti klausimyną, skirtą asmenims, pretenduojantiems gauti leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, ir jį pateikti VSD.“

Rašte taip pat nurodyta, kad tikrinimas turi būti inicijuotas prieš skiriant šiuos asmenis į pareigas, o sprendimą dėl paskyrimo būtų galima priimti „tik gavus VSD išvadą su siūlymu išduoti/neišduoti asmeniui leidimą“.

Paprašytas pakomentuoti šią situaciją R. Janickas pripažino, kad reikalavimas turėti leidimus dirbti su informacija, pažymėta „Slaptai“, galiojo ir anksčiau, tačiau tokį klausimyną reikėjo užpildyti tada, kai Taryba patvirtindavo direktoriaus ar jo pavaduotojo kandidatūrą.

„Dabartinis VSD reikalavimas yra „iš kito galo“ – negi kiekvienas kandidatas pildys klausimyną ir lauks du mėnesius, tiek paprastai trunka procedūros, kol gaus leidimą? Juk nėra aišku, ar Savivaldybės taryba patvirtins pateiktą kandidatūrą. Manau, kad šis nesusipratimas bus išspręstas“, – įsitikinęs R. Janickas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas