Konkurso dalyviai.

Jaunimas

Konkursas „Išmintingas ir sumanus aplinkosaugininkas 2019“

Rūta KISIELIŪTĖ

Ic klasės gimnazistė

Jau penktus metus iš eilės Antano Smetonos gimnazijoje vyko konkursas „Išmintingi ir sumanūs aplinkosaugininkai 2019“. Šiame konkurse dalyvavo I–III klasių gimnazistai. Aplinkosauginis konkursas skiriamas pasaulinei Žemės dienai, gimnazijos gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitės ir tarptautinio ,,Let‘s robot waste“ bei šalies projekto ,,Gamtosauginių mokyklų programa“ veiklos įgyvendinimui. Pirmojoje konkurso dalyje komandos rungtyniavo dėl išmintingų ir sumanių aplinkosaugininkų komandų nominacijų. Išmintingų aplinkosaugininkų nominaciją laimėjo IIIb klasės A biologijos kurso gimnazistų komanda, o sumanių aplinkosaugininkų nominacija atiteko Iad klasių komandai.

Antrojoje konkurso dalyje iš kiekvienos komandos po vieną gimnazistą pasiliko kovoti dėl išmintingo ir sumanaus aplinkosaugininko nominacijų. Išmintingu aplinkosaugininku tapo ir auksinę taurę laimėjo šių eilučių autorė, o Ievai Rinkevičiūtei iš IIa klasės atiteko sidabrinė taurė bei sumanios aplinkosaugininkės nominacija.

Kiti konkurso dalyviai atliko praktines užduotis ir rodė savo sumanumą bei kūrybiškumą dar kartą panaudodami įvairias atliekas – jas prikėlė antram gyvenimui. Kūrybinių darbų pristatymas buvo įdomus ir prasmingas, nes gimnazistai kūrybiškai sprendė ekologines problemas, nurodė būdus, kaip galima taupyti resursus ir saugoti aplinką. Direktorius Adolfas Girdžiūna, direktoriaus pavaduotoja Giedrė Paknienė ir konkurso organizatorė Elvyra Kriaučiūnienė visiems dalyviams įteikė apdovanojimus – autentiškus konkurso puodelius bei padėkos raštus. Abiturientė Odeta Laukaitytė paskutinį kartą vedė konkursą, padėkojo trečiokėms biologijos kurso gimnazistėms už pagalbą, palinkėjo sėkmės aplinkosauginėje veikloje ir atsisveikino su bendraminčiais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas