Dalyvius lydėjo gera nuotaika.

Jaunimas

Linksmai paminėjome Pi dieną

Asta KAPLŪNIENĖ

Taujėnų gimnazijos spec. pedagogė, logopedė

Kovo 14 dieną minima Tarptautinė skaičiaus π (pi) diena. Tai – neoficiali kasmetinė šventė, skirta matematinei konstantai pi paminėti. Pi – iracionalusis skaičius, kurio apytiksli reikšmė yra 3,14. Būtent todėl matematikos mėgėjų Pi diena švenčiama kovo 14-ąją. Šia proga matematikus ir jų draugus dera vaišinti vaisiniais pyragais ir aptarinėti tiksliųjų mokslų svarbą mūsų gyvenime.

Jau tradicine švente tapusi ši diena Taujėnų gimnazijoje ir šiemet buvo linksma, visus lydėjo gera nuotaika. Po pamokų vykusiame „Pyragų ir logikos dienos“ renginyje 8 ir I-IV gimnazijos klasių mokinių komandos stebino ne tik kūrybiškomis namų darbų užduotimis – filmukais ir repo dainomis apie skaičių π, bet parodė puikias žinias spręsdami logines užduotis. Mokiniams gerai pavyko ir praktinės užduotys – statyti bokštus iš makaronų ir zefyrų, klijuoti spalvotas simetriškas mozaikas, spręsti mazgų rišimo galvosūkius. Aišku, „skaniausia ir sočiausia“ dalis buvo klasių pyragų ragavimas.

Dalyviai neliko be prizų. Šiais metais geriausiai sekėsi III gimnazijos klasės mokiniams, kurie laimėjo pirmą vietą, ir 8 klasės komandai, kuri buvo antra.

Dėkojame mokytojoms Ilonai Girdžiūnienei, Romai Šarkienei, Jolantai Jankauskienei ir Dianai Žeruolienei, organizavusioms šį renginį, ir linkime mokiniams neprarasti noro daug žinoti ir gerai skaičiuoti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas