Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Paminėjome Pasaulinę žemės dieną

Milda AUGLYTĖ

UKC Taujėnų skyriaus renginių organizatorė

 

Kovo 20-oji – Pasaulinė žemės diena. Šią šventę Taujėnų kultūros namuose minėjome su Taujėnų gimnazijos pirmos klasės mokiniais (mokytoja Genė Baronienė).

Pirmokai pirmiausiai aplankė savo ąžuoliukus. Rudenį pasodinę giles, jie pirmieji prisijungė prie kultūros namų iniciuotos ir šimtmečiui skirtos akcijos „Pasodink ąžuolą“. Po ketverių metų, baigus pradines klases, ąžuoliukai bus persodinti į Šimtmečio parką. Planuojama šią akciją tęsti kasmet su pirmos klasės mokiniais.

Aplankę ąžuolus ir palinkėję jiems greitai augti, mokiniai buvo supažinti su Žemės diena ir jos svarba mūsų planetai, sužinojo, kas yra Žemės mėnuo ir kokios gamtai pagerbti skirtos dienos šiuo laikotarpiu, kokie papročiai ir tradicijos atkeliavo iki mūsų laikų per Pempės ir Gandro dienas. Įminę keletą mįslių, pirmokai su mokytoja žiūrėjo pristatymą apie lietuvių sparnuočius, bandė pagal balsus atspėti, koks tai paukštis, vėliau visi iš spalvoto popieriaus mokėsi išlankstyti gandrą.

Susitikimo pabaigoje mažieji ragavo klevų sulos, kurią padovanojo UAB „Taujėnų dvaras“. Gurkšnodami išgirdo, kaip ji atsiranda, kaip saugiai ją tekinti, nepažeidžiant medžio, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi ir kokie gamtiniai spėjimai susiję su sulos tekėjimu. Prieš atsisveikindami pirmokai dar stabtelėjo prie kultūros namų pasiklausyti čiulbančių paukščių, pasigėrėti šildančia pavasario saule.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas