Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Patikrinus 8 Jonavoje dirbusius taksistus, pas visus nustatyta pažeidimų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai kartu su kolegomis iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos bei Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus atliko patikrinimus vasario 28-osios vakarą Jonavoje dirbusiuose taksi.

Visuose aštuoniuose Jonavoje dirbusiuose taksi nustatyta pažeidimų. Ir tik vienas taksi vairuotojas, paprašytas pateikti kvitą už pasivažinėjimą, jį pateikė.

Metų pradžioje buvo gauta informacija iš Jonavos gyventojų, kad taksi paslaugų kainos Jonavoje staigiai padidėjo ir kad dėl to taksistai kaltina padidėjusius mokesčius.

Norėdamos išsiaiškinti susiklosčiusią padėtį, minėtos institucijos nusprendė kartu atlikti patikrinimą Jonavoje. Rezultatai, švelniai tariant, nustebino – septyni ekipažai važiavo su neįjungtais taksometrais ir, žinoma, nedavė kvitų, vienas taksistas nepateikė taksometro žurnalo ir neturėjo techninio paso.

Be mokestinių pažeidimų, patikrinimo metu aptiktas vienas „nelegalas“ ir penki degtinės buteliai, kurių vieną sėkmingai „nusipirko“ patikrinimą atlikęs pareigūnas.

Vienoje iš Jonavoje registruotų taksi bendrovių dispečere dirbo moteris, su kuria nebuvo sudaryta jokia darbo sutartis. Pasak bendrovės direktoriaus, ji neva mokėsi dirbti.

Dėl nustatytų pažeidimų pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. FNTT taip pat atlieka patikrinimą dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo vienoje iš Jonavoje registruotų taksi bendrovių.

Pasak FNTT Kauno apygardos valdybos viršininko Rolando Urbono, pajamų slėpimas ir mokesčių vengimas − dažniausiai šiame sektoriuje pasitaikantys pažeidimai. Taip apgaudinėjama ne tik valstybė, bet ir gyventojai, kuriems kaina už važiavimą, kaip sakoma, nustatoma „iš lempos“.

Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai pritaria, kad šiam sektoriui daugiau dėmesio būtų skiriama ir ateityje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    Ukmerges taksioru vien snukiai ka reiskia....prasigerusiu kaliniu ir lodariu bendrija veziojanti su 20metu senumo lauzais zmones...
  • Nu jo :
    Tai ir ukmergeje mieste ta pati kaina,manau daug patogiau nes iskart zinai kiek mokesi,jokiu uzturbintu taksometru ir siurprizu,kaip didmiesciuose pasitaiko,vaziuoji pora kilometru o skaitliukas prisuka kaip uz 10.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas