Kultūra

Kviečia į naują parodą

„Vilkamirgės“ galerijoje, esančioje Turizmo ir verslo informacijos centre, nuo kovo 4 dienos visą mėnesį veiks amerikiečio fotografo Spiffy Tumbleweed pinhole fotografijų paroda.

S. Tumbleweed yra vienas iš šiuolaikinių amerikiečių analoginės fotografijos tyrinėtojų. Pasak VšĮ „Trys kaimai“ parodų koordinatorės Oksanos Judakovos, pasivadinęs Spiffy Tumbleweed vardu šis menininkas gyvena ir dirba Pietų Austine, Teksaso valstijoje, JAV. Jis aktyviai kuria įvairiomis alternatyvinės fotografijos technikomis. Menininkas pats konstruoja pinhole kameras ir jomis dirba, plačiai eksperimentuodamas fotografavimo ir spausdinimo procesuose. Pinhole fotoaparatas – tai fotoaparatas be įprasto objektyvo. Jame šviesos srautas eina pro labai mažą skylutę ir projektuojamas ant jautraus paviršiaus. Plati šio menininko veiklos sritis nukreipta į kitokį tikrovės pristatymą.

Autorius analoginės fotografijos mylėtojų ir eksperimentuotojų susibūrimuose žinomas nuo 1980-ųjų, kai pradėjo eksperimentuoti lazerių ir hologramų technikomis. S. Tumbleweed yra gerai žinomas ir rodomas eksperimentuotojų parodose, įtraukiamas į visas amerikiečių analoginės fotografijos entuziastų enciklopedijas.

„Esu palaimintas kūrybinga siela ir prakeiktas siaubingu talento nebuvimu“, – juokais sako fotografas apie save.

Visos parodos fotografijos yra originalai, atspausti autoriaus ir atsiųsti specialiai „Vilkamirgės“ galerijai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas