Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Aktualijos

Nei praėjimo, nei pravažiavimo nebus

Rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijai buvo pateiktas kolektyvinis gyventojų prašymas užtikrinti eismą kelyje, jungiančiame Pušų bei Dariaus ir Girėno gatves. Teritorija prie pastarojoje gatvėje esančių garažų buvo užtverta, todėl dabar Pivonijos mikrorajono gyventojai nei pėsčiomis, nei dviračiais negali tiesiausiu keliu pasiekti miško. Anot posėdyje dalyvavusio ukmergiškio Juliaus Lunio, šiuo keliuku naudojosi ir neįgalieji, ir seni žmonės, vaikus auginantys tėvai, sportininkai. Taip pat gatvelė tarnavo Pušų, Vasarnamių gatvių gyventojams, jie galėjo tiesiai pasiekti Dariaus ir Girėno gatvę. Tačiau dabar ne tik pravažiavimas, bet ir praėjimas užtvertas.

Apie šią situaciją jau rašė ir „Gimtosios žemės“ laikraštis. Tuomet kalbinta miesto seniūnė Zita Pečiulienė paaiškino, jog 0,2242 ha sklypas, kurio adresas Dariaus ir Girėno gatvė Nr. 5A, yra privatus. 2000-ųjų vasarą žemė dviem savininkams išnuomota 99 metams, servitutas – 200 kvadratinių metrų – suteiktas tik privažiavimui prie transformatorinės. Beveik dvidešimt metų sklypo savininkai niekam netrukdė per jį eiti, važiuoti. Gyventojai prie to priprato. Kaip teigė seniūnė, užtvėrę pravažiavimą bei praėjimą, privatininkai jokio teisės akto nepažeidė.

Tai patvirtino ir Saugaus eismo komisijos nariai bei Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas. Tačiau J. Lunio įsitikinimu, užtverta teritorija nuo seno neformaliai buvo vadinama Pušų gatve. Ukmergiškis apgailestavo, jog 2000-iais tvirtinant miesto detalųjį planą gatvelė buvo priskirta garažų teritorijai. J. Lunys norėjo, kad būtų ištaisyta, jo nuomone padaryta klaida bei pažeistas viešasis interesas, ir minėtoje vietoje įteisintas pėsčiųjų-dviračių takas.

Į šio klausimo svarstymą atvykęs šios teritorijos nuomininkas paaiškino, jog praėjimas užtvertas dėl švaros, tvarkos ir saugumo. Neva to imtasi norint apsisaugoti nuo girtaujančių asmenų bei piktadarių. Iš pradžių bandyta apriboti link miško važiuojančių eismą, skersai kelio įkalant kuoliukus, tačiau juos netrukus kažkas išlaužė. Tuomet buvo atvežtas didžiulis, sunkiai pajudinamas akmuo bei sumontuoti metaliniai vartai.

Savivaldybės administracijos direktorius S. Jackūnas bei kiti Saugaus eismo komisijos nariai stebėjosi, kodėl žmonėms būtina vaikščioti privačia teritorija, nes Pivonijos šilas nesunkiai pasiekiamas takais, vedančiais į „Šilo“ progimnaziją, bei pro „Norfą“. S. Jackūnas siūlė gyventojams nebent patiems tartis su savininkais, kad šie įrengtų vartelius. Diskusija baigėsi tuo, jog nuomininkas pažadėjo nuridenti akmenį, bet tik tuomet, kai bus įsirengęs videokameras.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas