Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Parduotuvėje gabalėlio mėsos gali ir neatpjauti

Į laikraščio redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri norėjo sužinoti, ar parduotuvėje gali prašyti atpjauti 100–150 gramų sveriamos mėsos. Pasak moters, ji yra pensininkė, gyvena viena, mėsą stengiasi valgyti saikingai. Neva jokių problemų nekyla, kai senolė užsimano nugarinės, tačiau, kai nori nusipirkti, pavyzdžiui, kiaulienos kumpio, pardavėjos dažnai nesutinka atpjauti ir pasverti tokio mažo gabaliuko. Skaitytoja netgi vardijo Ukmergės miesto parduotuves, kuriose negali nusipirkti šviežios mėsos. Moteris norėjo sužinoti, ar pardavėjos teisingai elgiasi atsisakydamos aptarnauti pirkėją.

Ukmergiškės klausimą pateikėme Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai. Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vyresnioji patarėja Giedrė Nenartavičiūtė atsakė: „Kiekvienas pardavėjas gali nusistatyti tam tikras pardavimo sąlygas, tačiau su jomis kiekvienu atveju privalo iš anksto supažindinti vartotojus, kad jie galėtų nuspręsti, ar pageidauja įsigyti prekes nurodytomis sąlygomis. Atsižvelgiant į tai, kad maisto produktų kainų nurodymą, ženklinimą ir informacijos suteikimą prižiūri Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, todėl papildomai siūlome kreiptis į minėtą instituciją.”

Tačiau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji patarėja Jurgita Savickaitė negalėjo plačiau pakomentuoti šios situacijos. Patarėja tik paantrino: „Pardavėjas pats nustato sąlygas, kokias paslaugas ir kokia apimtimi suteiks pirkėjui. Teisės aktais nėra apibrėžta, kokio dydžio gabalėliais supjaustyta mėsa gali būti parduodama. Jei parduotuvėje yra prekiaujama nefasuota mėsa ir jos produktais, pardavėjas pats nustato, ar teiks pirkėjui mėsos pjaustymo paslaugą, ar ne. Plačiau pakomentuoti galbūt galėtų prekybos centrų atstovai apie jų prekybos vietose vyraujančią praktiką.“

Daugiau: vytinta mėsa

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas