K. Trota (važiuoja antras) iškovojo dvi prizines vietas.

Naujausi, Sportas

Ukmergiškių sėkmė Sartuose

Šeštadienio popietę Dusetose finišavo tradicinės respublikinės ristūnų žirgų lenktynės, kurios, anot istorinių šaltinių, buvo jau 221-osios, o kaip rengiamos oficialiai – 111-osios.

Lenktynėse varžėsi pusšimtis eikliųjų ristūnų, kuriuos tramdė 35 Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkai. Beveik visi bėgimai, kurių buvo 7, pasižymėjo aštria, nekompromisine kova.

Jau tapo tradicija, kad Sartų lenktynes vainikuoja bėgimas, kuriame eikliųjų ristūnų važnyčiotojai varžosi dėl garbingiausio apdovanojimo – Didžiojo žiemos prizo. Jį tradiciškai steigia lenktynių organizatorė Žemės ūkio ministerija.

Šįmet, kaip ir pernai, šį prizą pelnė uteniškis Egidijus Gudonis, kuris su Gardens Fairytale pirmas pasiekė finišo liniją. 1609 m distancijos nugalėtojo laikas – 2 min. 01,609 sek.

Antra buvo mūsų rajono atstovė Monika Vinskutė, su Monet Augustinu trasą įveikusi per 2 min. 03,106 sek.

Tai – ne vienintelis sėkmingas gausiai dalyvavusių ukmergiškių pasiekimas. Tik nugalėtojams nusileido antri finišą kirtę Kazys Trota su jaunu, 2015 m. gimusiu, žirgu Forum Cass, Kastytis Trota su Karina, Gintaras Radzevičius su Delavaru. Vadeliodamas Gucis Cass vyresnysis K. Trota buvo trečias.

Mūsų rajono žirgininkai parsivežė ir daug specialiųjų apdovanojimų. Prizai įteikti jauniausiems važnyčiotojams – mūsų rajono atstovams 16-ąjį gimtadienį šįmet švęsiančiam Vigailui Perednikui ir 23-ejų Emai Mosolkovaitei.

Specialusis prizas už ristūnų žirgų sporto puoselėjimą ir džentelmeniškumą sporte įteiktas dar vienam ukmergiškiui, 68-erių Edvardui Vinskui – vyriausiajam šių lenktynių sportininkui.

Dusetose šurmuliavo ir tradicinė mugė. Ji išsidėstė didesniame nei trijų hektarų plote. Atvykusieji galėjo paskanauti, įsigyti įvairių sūdytų, rūkytų mėsos gaminių, įvairiais būdais paruoštos žuvies, šakočių, kitų skanumynų. Prekybininkai siūlė ir daug savo rankų gaminių – iš keramikos, molio, kalvystės dirbinių, kitų.

„G. ž.“ inform.

Vytauto PILKAUSKO nuotraukos

M. Vinskutė Didžiojo žiemos prizo distancijoje buvo antra.

V. Perednikui įteiktas jauniausio vadeliotojo prizas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas